slogan

Marc-Marie Huijbregts zet zijn pruik af

Cabaretier Marc-Marie Huijbregts (42) deed vrijdagavond – voor het laatst als tafelheer – een bijzondere onthulling in het tv-programma De Wereld Draait Door. Huijbregts heeft tien jaar een pruik gedragen, maar deze nu afgezet.

Mijn haar is weg. Ik wilde eigenlijk van de zomer heel mijn haar eraf halen. Dat was het plan, want mijn haar was nep. Het grootste gedeelte was niet echt. Een pruik, ja. Daar had ik het op een moment mee gehad. Ik had het ermee gehad dat het niet echt was“, vertelde Huijbregts.

Marc-Marie Huijbregts, die naar eigen zeggen “echt voor de allerlaatste keer” tafelheer was in De Wereld Draait Door, vertelt dat het een pak van zijn hart was is dat hij niet langer met pruik hoeft te leven. “ Het is een soort cavia die zich vasthoudt op je hoofd en die moet je één keer in de zes weken vervangen. Dan krijg je weer een andere cavia. Ik had er gewoon genoeg van. Zelf kon ik het er ook niet afhalen. Ik vond het erg vervelend. Tien jaar geleden, want ik was heel vroeg kaal, dacht ik: als eenmaal de eerste cavia gaat zitten, dan is het heel moeilijk om het er weer af te halen.

“Je komt er niet meer vanaf. Vroeger zei ik altijd: ‘Als iemand kaal wordt, scheer je het gewoon heel kort. Wat een onzin.’ Tot het met je zelf gebeurt. Ik vond mezelf veel te jong om kaal te worden. Wat je ook denkt: ik ben niet iemand om kaal te worden, ik heb geen hoofd om kaal te worden.”

Toch houdt Marc-Marie een slag om de arm. “Als ik denk na een half jaar: ik vind het toch niets. Dan doe ik gewoon weer mijn cavia op.”