slogan

Mac and Cheese met.....

....kip en uitjes. Voordelig, geen culinaire fratsen, in 10 minuten aan tafel en de kinderen..."They love it" !

Dit familierecept staat daarom regelmatig op ons menu. Als er geen tijd is om uren boodschappen te doen of als we moeten rennen tussen voetbal, dansles en basketbal. Of als de huishoudpot bijna op is. Voor dit soort stressvolle dagen heb ik bijna alle ingrediënten op voorraad. Ons eigen noodrantsoen.

Iedereen heeft vast een makkelijk recept dat al eeuwen in de familie is. Dat vaak gemaakt wordt en waarvan de herkomst enkele vragen kan oproepen. Onze pasta at ik voor het eerst tijdens de kraamperiode van Chris. Zo lekker is het dan als iemand met een pannetje op de stoep staat en je niet tussen het voeden, het verschonen en de kraamtranen door aan het avondeten moet denken. Volgens Mark aten we dit gerecht voor het eerst toen Menno geboren werd. Altijd weer een onderwerp van gesprek tijdens deze maaltijd.

Waar geen twijfel over bestaat, is dat het mijn tante was die met het pannetje op de stoep stond. Waar zij het recept vandaan heeft, blijft een beetje in het ongewisse. Het zou kunnen dat zij geïnspireerd werd door haar moeder die overal gefrituurde uitjes over strooide. Een tik overgehouden aan haar tijd in Indonesië. Of was het toch een eigen verzinsel van mijn tante, die alleen nog kaas, kip, pasta, room én uitjes in huis had. Hoe dan ook, ik gun iedereen deze lekkere variant op de Mac and Cheese.

Heb jij ook z'n familierecept of een noodrecept voor stressvolle dagen, deel het hier en wij genieten met je mee! En zo maken we het elkaar ook allemaal makkelijk........

Mac and Cheese met kip en uitjes

Ingrediënten ( 4 pers): 500 gr vlinderpasta 100 gr. geraspte belegen kaas 75 gr. geraspte geitenkaas 2 el crème fraîche 200 gr. gerookte kipreepjes (kant-en klaar) gefrituurde uitjes (kant-en klaar) vers gemalen peper

Bereiden: Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een ruime pan met water en zout. Giet de pasta af, maar laat een klein laagje van het kookvocht achter in pan. Meng eerst de twee soorten geraspte kaas door de pasta. Voeg vervolgens de crème fraîche toe en tot slot de kipreepjes. Breng de pasta op smaak met vers gemalen peper. Serveer de pasta direct en garneer met flink veel gefrituurde uitjes.

En écht, met andere pasta en zonder de uitjes smaak dit gerecht veel minder lekker.

Komkommersalade Voor de nodige vitaminen maak ik er altijd een komkommersalade bij. Schil de komkommer en halveer deze in de lengte. Snij in stukjes. Maak een dressing van 100 ml Griekse yoghurt, 1 tl mosterd, 2 tl honing en breng op smaak met zout en peper en meng door de komkommer.

Tip: ook lekker met een salade van stukjes tomaat, komkommer en avocado. Op smaak gebracht met olijfolie, zeezout en vers gemalen peper. Avocado maakt het gerecht alleen wel weer duurder.


,