slogan

Maan: 'Ik heb nog steeds geen vriend, nooit gehad ook'

The Voice-winnares Maan (19) staat deze zomer op vele festivals en feesten. Hoe bevalt haar nieuwe leven in de spotlights?

Maanhang 2.0

"Ik heb een vaste fan gang, ze noemen zich Maanhang 2.0. Tijdens The Voice heb ik een keer gezegd dat mijn vrienden en familie zich de Maanhang noemen. Die fans zijn dus Maanhang 2.0. Een van die meisjes heeft zelfs een maan-tattoo laten zetten. Dat is best bizar. Zij zijn bij alle optredens. Ze reizen soms tweeënhalf uur om me te zien en geven cadeautjes en zo. Superlief."

Maar er is ook een andere kant. "Laatst had iemand een fake Facebookaccount aangemaakt onder mijn naam. Vrienden kregen berichtjes en dachten dat ik het was. Dat is het nadeel van social media, in real life heeft nog nooit iemand iets naars of negatiefs tegen me gezegd. Er is ook een Instagram voor Maan-haters. Ik probeer me er niet te druk over te maken."

Bekendheid

"Soms word ik aangesproken of wil iemand met me op de foto. Superleuk natuurlijk, maar daarna ben ik gewoon weer Maan", vertelt ze. "De ‘bekendheid’ merk ik vooral als ik bij een event of zo ben waar meerdere artiesten zijn. Dan denk ik: Huh, ik ben nu gewoon een van hen. We zijn nu collega’s, terwijl ik me nog zo’n guppie voel in die wereld." 

Hoewel haar leven enorm veranderd is, zou ze het niet anders willen. "Dat bestond vooral uit school, sport en een beetje uitgaan." Nu leidt ze een heel ander leven. "Een heel wisselvallig leven, dat wel. Vaak weet ik niet eens wat er de volgende dag gepland staat."

Boys, boys, boys

Enne, jongens...? "Ik heb nog steeds geen vriend. Nooit gehad ook. Ik heb weleens los/vast wat gehad, maar dat stelde niet veel voor. Ik vind het wel goed zo. Ik ontmoet zo veel toffe mensen. Ik kan doen waar ik zin in heb en hoef me tegenover niemand te verantwoorden", vertelt ze. "Toch ben ik wel benieuwd naar hoe het zal zijn. Het is dus niet zo dat ik er niet voor opensta. Ik ben snel op iemand uitgekeken, dus het moet wel een jongen zijn die me blijft boeien."

Over aandacht hoeft ze in ieder geval niet te klagen. "Op social media krijg ik veel berichtjes van jongens die met me willen daten, maar daar kan ik niets mee. Ik ga niet random met iemand van internet afspreken. Ik weet niet of jongens me anders benaderen sinds The Voice. Wat wel makkelijk is, is dat er meteen een onderwerp is. Vaak is hun openingszin: ‘Ben jij Maan?’ Dat is toch fijner dan een gesprek beginnen met: ‘Hoe gaat het met jou?’ ‘Ja, goed en met jou?’"

Het hele interview lezen? De nieuwe Grazia ligt vandaag vandaag in de winkel!

Tekst: Annemieke Riesebos, Fotografie: Katelijne Verbruggen