slogan

Love talk met Mattie & Marieke: 'We appen elkaar de hele dag'

Grazia ging met Qmusic mee op de jaarlijkse wintersport-trip naar het Q-hotel in de sneeuw in Oostenrijk en sprak met niemand minder dan radio-duo Mattie en Marieke. Best een leuk koppel, vonden wij zo. Maar hoe denken zij daarover? Tijd voor love talk!

Groot succes

De ochtendshow van Mattie en Marieke is een groot succes. "Het is eigenlijk precies wat ik er van hoopte, dus ik ben heel erg blij", vertelt Mattie. Ook Marieke zit helemaal op haar plek. "Wat ik echt zo leuk vind aan de ochtendshow, is dat ik om 9 uur ‘s ochtends al meer heb gelachen dan menig mens op een hele dag doet. En dan is het 9 uur. We hebben zo veel lol." 

Het duo spreekt elkaar ook buiten de show om vaak. "We appen de hele dag en ’s avonds sturen we elkaar een voice memo van wat wie die dag hebben gedaan en hoe het gaat. Maar dat deden we eigenlijk voor de show ook al wel een beetje. We hebben altijd wel contact gehouden."

Close

Voor Marieke was het even wennen toen ze haar stap maakte naar de radiowereld. "Ik heb nog nooit intensief met één iemand samen gewerkt en dat is wel heftig, in a good way. Het is wel heel erg tof om iemand te hebben met wie je echt een team bent." Een goed team zijn ze zeker. Dus ehhh, kunnen we meer verwachten van het duo, op liefdesgebied bijvoorbeeld? 

"Ik vind het altijd een compliment als mensen denken dat wij een setje zijn", aldus Marieke. Daar is Mattie het mee eens. "Blijkbaar zien mensen een chemie tussen ons, maar een chemie hoeft niet altijd verliefdheid te betekenen. Als je met een man samenwerkt zegt niemand: ‘goh, ben je verliefd op hem?’ en dit is een beetje hetzelfde. We kunnen het heel goed met elkaar vinden en ze is een harstikke goede vriendin van mij, maar als ik verliefd op haar zou worden, of zou zijn, dan wordt het voor de show zo kwetsbaar en dat is niet goed. Als ik dat gevoel zou hebben gehad, dan was ik denk ik niet aan het programma begonnen."

Radio date

Mattie kan maar beter uitkijken, want een andere radio-dj heeft ook een oogje op Marieke. We hebben het over Domien Verschuuren. Hij had het lef om Marieke live op de radio mee op date te vragen. Helaas is de date er nog niet geweest. 

"We konden eigenlijk pas over twee maanden ofzo een keer wat eten", vertelt ze. "In alle eerlijkheid, ik ben gek op Domien, maar gewoon als vriend en collega. Dus als we echt op date gaan, moet ik het knopje in mijn hoofd even omzetten en denken: ‘Oké Marieke, dit is een date’ en ik weet niet of dat lukt."

Interview: Anne van Zijl, Marielle Slotemaker, Beeld: Qmusic, BSR


,