Krokante sardientjes

Van onze royale vis-bbq gisteren bleef 1/2 kilo verse sardientjes over. Vandaag gingen ze de oven in, voor een krokante...

Van onze royale vis-bbq gisteren bleef 1/2 kilo verse sardientjes over. Vandaag gingen ze de oven in, voor een krokante toplaag. Met een Italiaanse bonensalade en wat lekker desembrood hadden we er een complete zomermaaltijd aan.

Krokante sardientjes uit de oven, hoofdgerecht voor 2 personen:

olijfolie
500 g verse sardientjes (ca. 12 stuks)
1 snee vers brood, wit of bruin
1 teen knoflook, geperst
rasp van 1/2 citroen
– extra nodig: lage brede ovenschaal of braadslede

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Schenk een beetje olijfolie in een ovenschaal en smeer dit goed uit. Maak de sardientjes schoon: snijd de kop af en maak een insnede over de lengte van de buik. Verwijder de ingewanden en spoel de vis schoon. Dep de sardientjes goed droog met keukenpapier. Klap ze als een boek open en leg ze in de ovenschaal, met de huid naar boven. Maal in de keukenmachine of wrijf tussen de handen het broodkruim fijn. Meng er de knoflook, citroenrasp en versgemalen zout en peper door. Strooi het broodkruim over de sardientjes. Bak de sardientjes in de voorverwarmde oven 10-12 minuten, of tot de vis net gaar en het broodkruim krokant en goudbruin is. Snijd de geraspte citroen in partjes en geef ze erbij.

Tip Ook lekker als voorgerecht voor 4.

Laatste nieuws