slogan

Joëlle Witschge was diep ongelukkig

Het scheelde maar weinig, of Joëlle Witschge had in een depressie gezeten. Aan Beau Monde vertelt ze openhartig over de periode waarin ze zwaar ongelukkig was. “2017 eindigde voor mij verschrikkelijk", begint de momma-to-be

In de put zitten

"Mijn relatie (met zanger Waylon, red.) ging uit - wat ik totaal niet zag aankomen. Ik had geen huis meer, zat weer bij mijn ouders, was echt even down the drain. Hormonaal zat ik met mezelf in de knoop: ik kreeg niet het lijf waar ik keihard voor werkte. En qua werk rommelde ik maar wat aan."

"Vriendinnen zeiden: ‘Joe, je hele sparkle is weg.’ Zo voelde het ook. Alle reden om depressief te worden, wat niet veel scheelde. Ik zat in een vicieuze cirkel waar ik niet meer uit leek te komen."

Lees ook: Joëlle Witschge openhartig over pittige zwangerschap

Retraite

"Gelukkig lukte me dat wel, door erover te praten", vervolgt Joëlle. "Onder meer met een kennis die hetzelfde had gehad. Zij raadde me aan om in retraite te gaan. Daar zat ik tussen mensen die allemaal iets naars hadden meegemaakt. Je maakt stiltewandelingen, maar praat ook veel met elkaar."

"Iemand zei: ‘Er is niet zoveel mis met jou, je hoofd is gewoon erg moe.’ Dat klopte. Ik pushte mezelf altijd tot het uiterste en mocht best wat liever worden voor mezelf. Vanaf dat moment besloot ik: het is oké om alles op een lager pitje te zetten. En mijn focus te verleggen." Gelukkig gaat alles nu hartstikke goed met Joëlle. Ze is in verwachting van haar eerste kindje én dolgelukkig met vriend Dave. 

Bron: Beau Monde, Beeld: BSR


,