slogan

Is dit het bewijs dat Hollands Next Top Model doorgestoken kaart is?

Hollands Next Top Model, wie kent het niet? Een oplettende kijker van het laatste seizoen denkt echter dat het allemaal doorgestoken kaart is.

Stemmen

Akke Marije Marinus mocht zich eind vorig jaar Hollands Next Top Model 2016 noemen. Ze ging niet alleen naar huis met de felbegeerde titel, maar ook met een modellencontract bij Touché ter waarde van 50.000 dollar. 

Samen met Emma en Colette stond ze in de finale van de modellenwedstrijd. Twitter-gebruiker Stefanie merkte echter op dat Leeuwarder Courant voor de uitslag al een artikel online had geplaatst waarin ze de 20-jarige blondine feliciteerden. Volgens andere gebruiker, die haar Tweet las, is iedereen in de maling genomen en hebben de stemmen van het publiek helemaal niet meegeteld. 

Toeval?

Sommigen zijn het dubbel en dwars met de social media-gebruikers eens. Zij vinden het daarnaast ook verdacht dat Akke tijdens de uitslag al vooraan in het midden stond én als enige een grote, mooie bruidsjurk droeg. Volgens anderen is dat gewoon puur toeval. Ook vinden ze het niet zo raar dat Leeuwarder Courant het artikel een aantal minuten eerder plaatste. Akke stond namelijk in de tussentijdse tellingen vrijwel continue bovenaan, waardoor de krant er wellicht al vanuit ging dat ze zou winnen.

Wat denk jij?