Homemade muesli-repen

Who knew dat zelf muesli-repen maken zo makkelijk was? Ik dacht altijd dat het een moeilijke opgave was, maar niets blij...

Who knew dat zelf muesli-repen maken zo makkelijk was? Ik dacht altijd dat het een moeilijke opgave was, maar niets blijkt minder waar: het is in 10 minuutjes klaar en zoveel lekkerder!

Zo simpel – iedereen kan het – en heel smakelijk. Ook ideaal voor onderweg, een picknick in het park, een gezonde snack voor de kinderen… Enjoy!

Wat heb je nodig?

– Zo’n 150 gram muesli, maar elke graansoort of ontbijtproduct kan. Dan bedoel ik: tarwevlokken, havervlokken, gedroogd fruit, zaadjes (bv. sesamzaadjes of lijnzaad), et cetera. De dingen die je normaal ook in muesli-repen vindt, dus 😉

– 1 eetlepel honing en 1 eetlepel suiker.

– Een steelpannetje

– Een (liefst vierkante of rechthoekige) vorm.

Hoe doe je het?

Beleg een vorm met met aluminiumfolie of vetvrij papier. Pak het pannetje en voeg de honing en suiker hierin. Laat dit op superlaag (!) vuur warm worden. Af en toe roeren; het moet helemaal met elkaar vermengd zijn. Zodra dit na een paar minuutjes compleet is gesmolten, voeg je de ingrediënten toe. Ik maak zelf altijd een mix van dingen die ik nog over heb in de voorraadkast: havermout, tarwevlokken, lijnzaad, gekonfijte vruchtjes….

Dit roer je goed door zodat de kleverige karamel overal om heen zit. Laat het nog een paar minuutjes in de pan roosteren (blijf goed omscheppen).

Vervolgens doe je het mengsel in de vorm en duw je het goed aan, zodat het één grote ‘plak’ wordt. Dit zet je in de koelkast voor een kwartiertje tot halfuur. Hierna kun je het eruit halen en in repen snijden. Deze kun je eventueel op een schoon bord leggen met wat bakpapier eronder. Zet dit weer in de koelkast; minstens een uur om wat harder en koud te worden.

Laatste nieuws