Homemade Frappuccino

Waarom naar de Starbucks of Coffee Company gaan als je thuis ook supermakkelijk een Frappuccino (frozen cappuccino) kunt...

Waarom naar de Starbucks of Coffee Company gaan als je thuis ook supermakkelijk een Frappuccino (frozen cappuccino) kunt maken?

Een Frappuccino bestaat, klassiek gezien (voor zover je dit ‘klassiek’ kunt noemen ;-)), uit espresso, ijs en melk. En het liefst nog slagroom bovenop!

Ikzelf maak het vaak thuis, soms met en soms zonder slagroom. Meestal zonder, omdat dat een stuk lichter is.

Het maken is heel simpel!

Zet espresso. Liefst zo sterk mogelijk! Oploskoffie uit een zakje kan ook als je geen espresso-apparaat hebt; maar met een apparaat wordt het wel extra lekker. Ik gebruik bij mijn Nespresso machine meestal de paarse cupjes (Arpeggio) voor de Frappuccino.

– Pak een hoog glas of beker (op bovenstaande foto heb ik mijn favoriete Chicago beker uit NY gebruikt :-)). Vul deze voor de helft met gecrushed ijs. (Ik doe altijd een grote hand ijsblokjes in mijn vijzelf en stamp er dan eventjes flink op los ;-)).

– Doe er, als je wilt, wat siroop bij. Lekker voor wat extra smaak. Ik neem altijd de caramel koffiesiroop van Philibert Routin. Deze zijn echt overal te koop, niet superduur en heel erg lekker.

– Voeg de hete espresso toe en vervolgens een aantal scheuten melk (eigenlijk zo veel je wilt).

En klaar ben je! Hier bovenop kan dus nog slagroom, die je vervolgens weer kan versieren met een chocolade of caramel swirl, hagelslagjes, et cetera…

Enjoy!

Who needs Starbucks if you can do it at home? 😉

Laatste nieuws