slogan

Hollywood Breakfast

Rise and shine! Wij geven jou elke dag de ins en outs over het celeb nieuws dat je gemist hebt terwijl je sliep.

R. Kelly kan uitzending docu niet tegenhouden

De Amerikaanse zender Lifetime heeft donderdagavond het eerste deel van de documentaire Surviving R. Kelly uitgezonden. De zanger had gedreigd de zender voor de rechter te slepen als de uitzending niet geschrapt werd. Hij beweert opnames te hebben waaruit blijkt dat de makers van het programma wisten dat sommige geïnterviewden liegen.

De documentaire bestaat uit drie delen van twee uur, de rest van de serie wordt vrijdag en zaterdag uitgezonden. De makers van het programma spraken zo'n vijftig mensen over de zanger. Een flink aantal vrouwen beschuldigt de muzikant van seksueel misbruik, machtsmisbruik en seks met minderjarigen.

Ook komt de moeder van de drie kinderen van Kelly aan het woord, die liet weten dat ze voor het blok werd gezet om te trouwen: toen ze met Kelly in een hotel aankwam, bleek daar een bruiloft te zijn opgezet zonder dat ze het wist. "Ik denk dat hij niet eens begreep waar de grens ligt tussen galant en overheersend."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door R Kelly (@rkelly) op

Copyrightzaak tegen Ed Sheeran gaat door

Een rechter in New York heeft Ed Sheerans verzoek om een copyrightzaak tegen hem te seponeren afgewezen. De zaak draait om zijn liedje Thinking Out Loud, dat te veel zou lijken op Marvin Gayes nummer Let's Get It On. De rechtszaak is aangespannen door Kathryn Townsend, erfgenaam van Ed Townsend die het nummer samen met Gaye schreef.

In zijn oordeel verklaarde rechter Louis Stanton donderdag volgens de BBC dat hij "substantiële overeenkomsten" zag tussen verschillende muzikale elementen van de twee liedjes, en hij het dus nodig vindt dat een jury zich over de zaak buigt. De rechter merkte daarbij op dat beelden van een concert waarin Sheeran zonder moeite van Let's Get It On overgaat in Thinking Out Loud, indruk zullen maken op juryleden.

Het is niet de eerste keer dat de Britse zanger met copyrightproblemen kampt. Vorig jaar sloot hij een akkoord met twee songwriters die hem hadden aangeklaagd voor het stelen van het nummer Photograph. Sindsdien worden deze Martin Harrington en Thomas Leonard officieel erkend als schrijvers van het nummer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ed Sheeran (@teddysphotos) op

Jessie J neemt pauze op social media

Jessie J laat haar telefoon voorlopig even links liggen. De zangeres maakt met een statement op Instagram bekend dat ze even een social mediapauze inlast. "Het nieuwe jaar beginnen met onverwacht en heftig persoonlijk nieuws zorgt ervoor dat ik me alleen maar meer bewust wil worden van mijn eigen leven", schrijft Jessie. De zangeres wil daarom meer tijd doorbrengen met mensen van wie ze houdt en wil haar leven daarnaast anders gaan inrichten. "Ik moet me op een goede manier gaan focussen op wat ik op het podium en met mijn muziek wil vertellen", aldus de zangeres.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

On stage* 🤓❤️

Een bericht gedeeld door J E S S I E . J (@jessiej) op

Bron: BuzzE Beeld: Instagram, ANP