slogan

Heftig verleden blijkt reden van Fabiola's spraakmakende gedrag

Ze is de koningin van de virals, waarin ze nergens voor terugdeinst. Twerken op een druk terras in Amsterdam? In lingerie door de P.C. Hooftstraat? Fabiola draait haar hand er niet voor om. Maar waarom wil ze op deze manier in de spotlights staan? Ze vertelt het aan Grazia

Pesten ontvluchten

Waar ze nu maar wat graag het middelpunt van alle aandacht is, was dit vroeger een heel ander verhaal. Fabiola werd flink gepest en hoorde nergens bij. "Ik heb op zes verschillende scholen gezeten om het pesten te ontvluchten. Er zijn periodes geweest dat ik niet meer naar school wilde. Ik kon mijn gevoelens niet goed uiten en ik moest veel huilen, dacht: ‘Ben ik wel goed genoeg voor deze wereld?’."

Toen ze, zo dacht ze, sterk genoeg was, besloot ze zich aan te melden voor Holland's Next Top Model. Hier begon het hele verhaal helaas weer opnieuw. Ook toen kreeg ze veel haatreacties. Zo zou ze te dik zijn, te lelijk, en ga zo maar door. 

Lees ook: Fabiola onthult relatie met bekende dj

Dood vader

Het zorgde opnieuw voor de nodige twijfels, die op dat moment in een heftige periode zat. Niet alleen werd ze al jaren gepest, ook verloor ze haar vader. 

"Sindsdien probeer ik alles uit het leven te halen, want je weet nooit wanneer het afgelopen is. Je kunt zomaar een ziekte krijgen (haar vader overleed aan kanker, red.) en doodgaan. De haat over mijn vader is nooit leuk om te lezen, maar ik ga er niet om liggen janken. Ik mis mijn vader nog elke dag, maar ik weet zeker dat hij trots op me is en mij van bovenaf steunt. Hij wist dat ik bekend wilde worden en van zingen en dansen hou."

En dat doet ze. Op geheel haar eigen manier. "Temptation Island heeft mijn carrière een enorme boost gegeven. In het begin viel het nog mee met de haat. Die is pas begonnen, nadat ik mijn broek liet zakken in mijn rap Pppprrrr Gucci Gang. Het ging los op Instagram. Het filmpje was eigenlijk als grap bedoeld, maar mensen namen het serieus. Sindsdien hoor ik alleen nog maar 'pppprrrr' als ik buiten kom. Het werd echt een hype, ik dacht: ‘Dit werkt, blijkbaar vinden mensen het interessant’", vertelt ze.

Viral

"Dat ben ik verder gaan uitbouwen, want het is wel echt wie ik ben. Ik hou ervan om te provoceren en uit te dagen. Als ik negatieve reacties krijg, dan wil ik het randje nog verder op zoeken om mensen te irriteren. Ik heb schijt, waar het mij om gaat is dat ik viral ga. Een paar dagen voordat mijn liedje Stripper Body/Twerk uitkwam, wilde ik mezelf in the picture zetten. Ik zag die bottle cap challenge voorbij komen. Iedereen deed dat met zijn voeten en een flesje water, supersaai. Ik heb een fles Hennessy neergezet, mijn rok naar beneden getrokken, het dopje er met mijn kont afgewipt en een slok genomen. Ik vind het alleen maar mooi als mensen gek worden."

Tekst: Anette de Vries Beeld: BSR


,