slogan

Heftig: EOTBDD's Jamecia ongeneeslijk ziek

Ondanks dat er bij Ex on the Beach: Double Dutch geen vuiltje aan de lucht lijkt te zijn, draagt de verleidelijke Jamecia een heftig verhaal met zich mee. "Misschien zit ik binnen twee jaar in een rolstoel."

Vreselijk nieuws

De Jamaicaanse is ongeneeslijk ziek. "Twee jaar geleden kreeg ik een onaangename druk boven mijn linkeroog. Ik stond er eerst niet echt bij stil, ’t zou wel overgaan. Maar toen mijn zicht wazig begon te worden en ik strepen begon te zien, besefte ik dat dit niet normaal was. En toen ben ik naar de dokter gegaan."

Die vertelde haar vervolgens dat het waarschijnlijk om een netvliesontsteking zou gaan. Maar niets bleek minder waar. Nadat de oogarts iets verontrustends bij haar oog zag, gingen alle alarmbellen rinkelen. Na tests bleek het vele malen erger te zijn. "De neuroloog kwam met het vreselijke nieuws: multiple sclerose."

Zelfmedelijden

Jamecia laat zich echter niet zomaar uit het veld slaan door de verschrikkelijke ziekte. "Ik probeer gewoon zo positief mogelijk te zijn. Alle tijd die ik in negativiteit en zelfmedelijden stop, krijg ik nooit meer terug. Ik heb die ziekte en er valt niets aan te doen. MS is niet te genezen. Ik wil dus absoluut het allerbeste maken van de tijd die ik nog heb."

Wel is de toekomst vooral heel erg onzeker. "Ik kan net zo goed over twee jaar in een rolstoel zitten. Het is erg moeilijk om te weten hoe het zal evolueren, maar ik heb al behoorlijk wat problemen. Ik ben volledig blind aan mijn linkeroog en heb veel last in mijn linkerbeen. Om de zoveel tijd lijkt dat verlamd te zijn. Ik kan nog goed stappen, maar ik moet me dan wel concentreren."

Kinderwens

Door haar ziekte heeft ze haar kinderwens laten varen. En ook een eventuele partner is sindsdien moeilijker te vinden dan voorheen. "Ik ben dol op kinderen, maar ik zou het heel egoïstisch vinden om er zelf te willen. Ik wéét niet hoelang en hoe goed ik voor hen zou kunnen zorgen. En verder.. Een partner moet het aankunnen met iemand te leven die MS heeft."

Jamecia wil geen tijd verspillen aan iemand die het niet aankan. "Toen ik de diagnose kreeg, had ik een vriend. Na korte tijd heeft hij met mij gebroken, dáárom. Ik besef dat niet iedereen mijn ziekte kan accepteren. Het heeft geen nut om me daar dan druk in te maken. Zolang ik mijn mama en zus heb, en de andere mensen die van me houden, gaat het wel."

Lees ook: Heftig afscheid in laatste 'Over mijn Lijk' emotioneert kijkers

Bron: HLN.be Beeld: EOTBDD