slogan

Grammy's 2019: de meest opvallende momenten

Afgelopen nacht was het zover: de 61e uitreiking van de Grammy Awards in Los Angeles. Naast de befaamde prijzen en the red carpet moment vonden er ook een aantal opvallende gebeurtenissen plaats. Dit waren de highlights van de avond. 

Michelle Obama op podium bij Grammy's

Michelle Obama heeft onverwacht een korte speech gehouden bij de uitreiking van de Grammy’s in Los Angeles. Aan het begin van het spektakel betrad ze samen met presentatrice Alicia Keys en Lady Gaga, Jada Pinkett Smith en Jennifer Lopez het podium. De vrouwen bespraken het belang van muziek. Daarna hield Michelle een korte toespraak waarin ze vertelde dat muziek haar altijd heeft geholpen om haar verhaal te vertellen. "Of we nu van country, rap of rock houden, muziek helpt ons onze gevoelens te delen. Onze waardigheid en ons verdriet, onze hoop en vreugde."

Alicia Keys met halve Grammy op het podium

Alicia Keys, die de uitreiking presenteerde, stond met een in tweeën gebroken Grammy op het podium, maar niet zonder reden. "Ik wil een klein verhaal met jullie delen. "In 2004 droomde ik er echter van om de prijs voor beste liedje te winnen met If I Ain't Got You. De award ging echter naar Daughters van John Mayer. John zei: 'ik ben het ermee eens Alicia. Deze prijs had van jou moeten zijn'. En hij brak letterlijk de Grammy in tweeën en schreef If I Ain't Got You en mijn naam op een helft en gaf het aan mij." Alicia had haar helft zondag mee het podium op en liet het zien toen John met de andere helft op kwam dagen. "Dit moet het coolste co-ouderschap in de geschiedenis van de showbizz zijn", zei de zanger. En voor één avond brachten de twee de helften weer bij elkaar.

Historische Grammy voor Cardi B

Cardi B heeft zondag als eerste vrouwelijke rapper een Grammy voor een solo-album gewonnen. De 26-jarige won voor haar plaat Invasion of Privacy. Ze droeg de award op aan haar dochtertje Kulture.

Drake afgekapt tijdens Grammy-speech

Drake won zondagavond tijdens de Grammy's de award voor beste rapsong, maar de Canadees werd afgekapt toen hij tijdens zijn speech het belang van dit soort prijzen relativeerde. "Ik wil deze gelegenheid aanpakken om iets te zeggen tegen kids die hiernaar kijken en ook muziek willen maken, en tegen mijn collega's die muziek maken vanuit hun hart, die puur zijn en de waarheid vertellen. Ik wil jullie laten weten dat deze industrie is gebouwd op meningen, niet op feiten. Je hebt al gewonnen als mensen je liedjes woord voor woord meezingen. Als je een held bent in de plaats waar je vandaan komt. Als normale mensen bij regen of sneeuw naar je concerten komen, als ze bereid zijn het geld waar ze hard voor gewerkt hebben aan een kaartje uit te geven. Als je dat hebt, dan beloof ik je, dan heb je dit niet nodig want dan heb je al gewonnen." Drake wilde op dat moment duidelijk nog verder gaan met zijn toespraak, maar de uitzending werd onderbroken voor een reclameblok. Volgens E! werd ook in de zaal de microfoon van de rapper uitgezet, zodat het publiek niet kon horen wat hij verder te zeggen had.

Cardi B en Offset baren opzien met tongpartij

Officieel liggen Cardi B en Offset in scheiding maar daar was zondagavond bij de Grammy's niets van te zien. De twee gingen tot verbazing van velen samen over de rode loper en verbaasden de wereld door voor het oog van de camera's speeksel uit te wisselen.

Diana Ross viert 75e verjaardag bij Grammy's

Diana Ross wordt volgende maand 75, en dat vierde de zangeres zondag vast tijdens de uitreiking van de Grammy's. Tijdens de ceremonie was een compilatie te zien van beelden uit de carrière van Diana, met een voice-over van de presentatrice van de avond, Alicia Keys. Daarna kwam de 9-jarige kleinzoon van de zangeres het podium op om de Motown-legende te introduceren. De zangeres zong daarna twee nummers.

Dolly Parton op het podium met Miley Cyrus 

Miley Cyrus stond zondag tijdens de uitreiking van de Grammy's op het podium met haar peettante, Dolly Parton. De 73-jarige countryzangers kreeg een eerbetoon, en zong met verschillende artiesten haar grootste hits.

Eerste Grammy voor Ariana Grande

Ariana Grande mag sinds zondagavond Grammy-winnares achter haar naam schrijven. De zangeres won de award voor haar album Sweetener. Helaas kon ze haar award niet zelf in ontvangst nemen. Ze kreeg eerder deze week ruzie met de producenten van de show over de invulling van een optreden dat zij zou geven tijdens de ceremonie. Wel deelde ze op Instagram een foto van de jurk die ze gedragen zou hebben.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ariana Grande (@arianagrande) op

Beeld: ANP