Gouden dessert

Fruit en kaas is een gouden combinatie. De klassieke kaasplank kan natuurlijk niet zonder druiven, maar daar loop ik nie...

Fruit en kaas is een gouden combinatie. De klassieke kaasplank kan natuurlijk niet zonder druiven, maar daar loop ik niet zo mee weg. Kan zijn omdat ik weinig met druiven heb – behalve wijn dan. Nee, een gouden combi vind ik pecorino en peer, en ook gorgonzola met zo’n zoetsappige handpeer. Bij gestoofde peertjes combineren blauwaderkazen ook als geen ander. Geroosterde ananas met verse roomkaas, mmm. Een paar jaar geleden at ik eens in Granada een dessert met mango en geitenkaas. To die for. Ik maakte het gisteren weer, om nooit meer te vergeten.

Mango, geitenkaas, honing & pijnboompitten, nagerecht voor 4 personen:

1 eetrijpe mango (zoet en sappig!)
200 g verse geitenkaas
honing, van goede kwaliteit
1 el pijnboompitten, geroosterd

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes van de pit. Maak een stapel van plakjes mango en plakjes of reepjes geitenkaas. Druppel er royaal honing over en bestrooi met pijnboompitten. Lekker met een zoete witte wijn, bijvoorbeeld Spaanse moscatel.

Laatste nieuws