Frozen yogurt

Deze week kreeg ik bij het artikeltje over de culiblog souvlakiforthesoul.com de reactie: "ik ben benieuwd hoe ik zelf '...

Deze week kreeg ik bij het artikeltje over de culiblog souvlakiforthesoul.com de reactie: “ik ben benieuwd hoe ik zelf ‘Frozen Yoghurt zou kunnen maken… en dan het liefst zo ‘light’ mogelijk!”

En dat recept deel ik natuurlijk graag met jullie! Dit recept is alleen niet zo heel light, maar je kunt natuurlijk extra veel fruit toevoegen. Ik weet niet of je de volle yoghurt ook voor gezondere yoghurt zou kunnen vervangen, dat heb ik zelf in ieder geval nog niet geprobeerd. Maar dat ga ik zeer gauw doen en zal jullie daar zeker over berichten!

Ingrediënten

1,5 dl volle yoghurt
0,5 dl crème fraîche
50 g witte basterdsuiker
150 g diepvriesfruit, zoals bosvruchten of aardbeien of frambozen

Hoe doe je het?

Pak een diepvriesbakje en doe daar de yoghurt, de crème fraîche en de suiker in. Goed roeren! Zet het in de diepvries voor ongeveer 2 uur. Daarna kun je het lekker opeten! Als je wil kun je het nog mixen in de keukenmachine met bevroren vruchten, zoals frambozen, bessen of aardbeien.

Foto: fraicheyogurt.com

Laatste nieuws