slogan

Exit Kimberly tijdens halve finale The Voice volgens velen doorgestoken kaart

De optredens, het jurycommentaar en zelfs de bekendmaking van de finalistenniets was zo shocking als het moment dat Kimberly Maasdamme The Voice of Holland moest verlaten. De zangeres zag vrijdagavond namelijk zowel het tweede deel van de show als de finale aan haar neus voorbij gaan. Al snel ging het op social media nergens anders meer over dan haar exit. En daarbij kwam ook een opvallende theorie ter sprake...

Doorgestoken kaart

Kimberly zou door te weinig stemmen van de kijkers thuis het programma moet verlaten, maar volgens sommigen klopte hier helemaal niks van. Zij zouden tijdens het stemmen voor Kimberly namelijk geen bevestiging van RTL hebben gekregen, terwijl ze dit bij de andere kandidaten wel gewoon ontvingen.

De woorden 'doorgestoken kaart' vielen uiteraard al snel en dus kreeg RTL het naderhand flink te verduren. En hoewel ze op het moment dat de lijnen nog open waren reageerde op enkele berichten door te zeggen dat ze het probleem zo snel mogelijk gingen oplossen, laat de zender nu weten dat er niks aan de hand was.

Onbegrijpelijk

"Er was gisteren geen storing tijdens het stemmen. De stemming staat onder toezicht van een notaris die alles nauwkeurig in de gaten heeft gehouden. Op het moment dat de lijnen sloten had Kimberly de minste stemmen''. En dat schoot bij vele fans van Kimberly toch echt in het verkeerde keelgat.

Volgens hen had ze toch echt een finaleplek verdiend en was er echt wat mis met het stemmen. Overigens waren ook de coaches overdonderd door de uitkomst. "Hoe is het mogelijk dat een van de beste artiesten gewoon eruit gaat? Ik vind het onbegrijpelijk. Dat gaat er mis als wij geen punten mogen geven'', aldus Anouk

Lees ook: Wordt dit de nieuwe coach van The Voice of Holland?

Bron: AD Beeld: Twitter, ANP