slogan

Eva Simons: 'Ik heb lang niet altijd van mezelf gehouden'

Haar leven was tien jaar lang een gekkenhuis: ze vloog de hele wereld over en elke plaat werd een nummer 1-hit. Totdat Eva Simons (33) haar stem verloor. "Ik wilde alle 24 uur in een dag pakken, maar daar ga je aan kapot."

Quarter life crisis

"Volgens mij ben ik door een soort quarter life crisis gegaan, zo van: oké, wat gaan we nu doen? Tien jaar lang was mijn leven gestoord. Vanaf de eerste plaat die ik uitbracht was ik een superstar. Op een gegeven moment wordt je carrière totaal gemanaged, maar de rest van je leven niet. Dat is waar veel artiesten aan onderdoor gaan, ze vergeten zichzelf in het schema te passen. Wat ik meemaakte was allemaal zo sick dat je bijna bang bent dat je, als je ‘nee’ gaat zeggen, alles kwijtraakt."

Burn-out

"Ik denk dat ik wel een paar keer een burn-out heb gehad, maar dat niet erkende. Totdat ik een paar jaar geleden stemproblemen kreeg, omdat ik oververmoeid bleek te zijn. Op een gegeven moment was mijn stem wég. Ik laste een pauze van drie maanden in en moest daarna weer opnieuw leren zingen. Toen kwam ik mezelf wel tegen. Als jong meisje denk je: boeie, live fast and die young! Ik wilde alle 24 uur in een dag pakken. Maar daar ga je kapot aan. Je moet dat loslaten, je verantwoordelijkheden nemen en gezonder gaan leven. Anders red je het niet in dit vak, zeker niet na je dertigste."

Keuzes

"Het is bijna twee jaar geleden dat Sidney (Samson, red.) en ik zijn gescheiden. Ik denk dat je pas een relatie kunt hebben als je echt veel van jezelf houdt en dat heb ik lang niet altijd gedaan. Ik deed alles voor mijn werk, maar vergat mezelf. Dat móest gefixt worden. Pijnlijk, maar het is wel heel eerlijk. Je kunt geen liefde geven als je geen liefde voor jezelf hebt. Blijkbaar wilde ik nog helemaal geen relatie of huwelijk, maar wilde ik een andere richting uit. Dus ben ik andere keuzes gaan maken. Dat zijn allemaal leerprocessen." 

Controle

"Het is voor mij belangrijk om succesvol te zijn, maar niet ten koste van mijn gezondheid. Ik ben nog steeds veel aan het werk, maar heb een betere manager en ik heb meer structuur in mijn leven. Dat geeft me ontspanning en controle."

Het hele interview lees je in de nieuwe Grazia die morgen in de winkel ligt!