Eetbare Kerstboom

Leuke recepten vulde de afgelopen dagen al snel mijn inbox. Dank jullie wel voor alle reacties! Allemaal verschillende...

Leuke recepten vulde de afgelopen dagen al snel mijn inbox. Dank jullie wel voor alle reacties!

Allemaal verschillende inzendingen in de rubriek “Jouw eigen recept” met veel enthousiasme voor koken. Jullie voorkeur ging vooral uit naar makkelijke voorgerechten met een feestlijk tintje. En waar kinderen ook hun vingers bij aflikken. Al jullie inzendingen bewaar ik in mijn kookmap. Eéntje die je na 20 jaar gebruik geen map meer kunt noemen, maar waarin ik nog alles kan vinden. Twijfel wel of ik niet moet overstappen naar een online kookmap, zoals www.foodbook.nl. Maar nu nog even niet, ben toch sentimentele dan ik dacht. Althans op dit gebied.

Het recept dat ik koos is van Lidewij uit Waddinxveen en ziet er zo uit. Leuk hè!!!

Gefeliciteerd Lidewij!

Makkelijk, groot “Oh Ah” effect en erruug lekker. Enjoy! Zelfs als er geen kinderen mee eten.

Kerstboompjes met avocado

Ingrediënten (4 stuks):
4 pitabroodjes
1 rijpe avocado
1 el limoensap
zout en vers gemalen peper
1 rode paprika
4 zoute sticks

Bereiden:
Verwarm de pitabroodjes in de oven zoals aangegeven op de verpakking. Snij ze vervolgens in driehoeken. Snij de avocado in tweeën en verwijder de pit. Pureer de avocado met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg limoensap toe. En breng op smaak met zout en vers gemalen peper. Als kinderen dat lekker vinden, kun je er nog een gesnipperde bosui aan toevoegen. Wil je een pittig avocado mengsel, voeg dan nog een halve fijn gesneden rode peper toe. Snij de paprika in kleine blokjes. Halveer de zoute sticks. Leg het driehoekbroodje op een bord. Besmeer de Kerstboom met avocado en decoreer met de paprikablokjes. Steek tot slot aan de onderkant van de boom voorzichtig de stam erin. Merry Christmas!

Laatste nieuws