Eetbaar slipje……

Of toch liever een minder gewaagde keuze? Tegenwoordig moeten we net zoals met Halloween, Moeder- en Vaderdag, al heel v...

Of toch liever een minder gewaagde keuze?

Tegenwoordig moeten we net zoals met Halloween, Moeder- en Vaderdag, al heel vroeg nadenken over Valentijn. Althans, volgens de detailhandel. De eerste “I Love You” knuffelbeer, chocolade body paint en snoep BH kwam ik in januari al tegen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een weekendje weg of een lustopwekkend diner met kreeft, oesters en kaviaar. Of gewoon op de bank zitten en elkaar een extra kus geven die dag.

Mark nodigde mij gisteren uit voor een etentje op 14 februari. Hoe romantisch! Tot bleek dat ook al zijn collega’s aanwezig zijn bij dit diner. Lang leve de bedrijfsuitjes! Daar de liefde van mijn man nog altijd door de maag gaat, is mijn verrassing dit jaar deze Pink Hearts. Heel braaf gewoon in een doosje, of mezelf helemaal in ondergedompeld.

Heb jij leuke plannen voor Valentijn?

Pink Hearts

Ingrediënten:
10 gr agar-agar poeder
800 ml melk
rode kleurstof (of diksap)
suiker naar smaak (of rijststroop, stevia)

Benodigdheden:
ovenschaal
uitsteekvorm in de vorm van een hartje

Bereiden:
Meng de agar-agar poeder met de melk. Verwarm de melk met de agar-agar onder voortdurend roeren. Zodra de melk kookt, draai je het vuur lager. Voeg vervolgens suiker naar smaak toe. Laat het geheel een beetje afkoelen voordat je een paar druppels kleurstof toevoegt. Schenk het mengsel in een met folie bekleedde ovenschaal en laat gedurende 2-3 uur opstijven in de ijskast. Keer de vorm om en steek er tot slot met het uitsteekvormpje hartjes uit.

Tip: je kunt deze snoepjes elke kleur en vorm geven die je wil. Kortom voor elk thema een passend snoepje.

Laatste nieuws