slogan

Dochter R. Kelly spreekt zich uit over haar vader

Nadat menig celebrity na het uitkomen van Surviving R. Kelly zich al uitsprak over de documentaire, laat nu ook één van zijn kinderen, Joann Lee Kelly, beter bekend als Buku Abi, van zich horen.

Slachtoffers

In de documentaire spreken meerdere slachtoffers van de zanger zich uit over het lichamelijke, mentale en seksuele misbruik van de afgelopen jaren. R. Kelly wist iedere keer de dans te ontspringen, maar dit keer lijkt een veroordeling dichterbij dan ooit. 

Lees ook: Voormalig assistent Harvey Weinstein klapt uit de school

Monster

Ook zijn dochter Buku Abi laat nu van zich horen. Tot nu toe hielden zijn drie kinderen zich op de achtergrond, maar voor Buku is het nu hoog tijd om zich uit te spreken. Op Instagram deelt ze een emotioneel bericht over haar vader, die ook in haar ogen een echt monster is. "Aan alle mensen die vinden dat ik me uit moet spreken tegen alles wat momenteel gaande is, wil ik laten weten dat ik compleet stuk zit en dan druk ik me nog zachtjes uit. Het is absoluut niet mijn bedoeling geweest om onverschillig over te komen door nu pas te reageren. Ik bid voor alle families en de vrouwen die zijn geraakt door mijn vaders acties”, begint ze. 

Buku laat weten dat zij, haar broer, zusje en moeder alle vier al jaren geen contact meer met de zanger hebben. "Het monster waar iedereen het nu over heeft, is mijn vader. Geloof me, ik weet wie hij is en hoe hij is. Ik ben opgegroeid met hem in huis. Mijn keuze om geen contact met hem te hebben, is bedoeld om rust in mijn hoofd te hebben. En om zelf te helen van alles wat er gebeurd is. Dit onderwerp is voor mij heel moeilijk om over te spreken. Ik wil iedereen die ons gesteund heeft en liefde en gebeden heeft gestuurd daarvoor bedanken. Jullie liefde wordt gewaardeerd en dat zal altijd zo zijn.” Heftig!

Bron: Telegraaf Beeld: ANP