slogan

De waarheid over rehab opname van Britney Spears

Groot was de shock toen onlangs bleek dat Britney Spears wéér in een kliniek was opgenomen. Het leek namelijk of het eindelijk beter met de 37-jarige zangeres ging. Wat is er aan de hand?

#FreeBritney

“Er is niets aan de hand”, zegt Britney op een video op haar eigen social media. Want de geruchtenmachine draait op volle toeren. Britney wordt tegen haar zin vastgehouden in een kliniek, roepen haar trouwe en vooral ook bezorgde fans. Waarop ze een #FreeBritney-campagne zijn gestart, het vervolg op #LeaveBritney- Alone. Hoewel het al twaalf jaar geleden is, staan de beelden van Britney die doordraaide – inclusief kaalgeschoren hoofd – nog bij iedereen scherp op het netvlies.

Haar team kwam vorige maand met het nieuws naar buiten dat Britney zich vrijwillig in een wellnesskliniek had laten opnemen. De reden? Haar geliefde vader Jamie was ernstig ziek (zijn dikke darm was gescheurd) en Brit vond het moeilijk om daarmee te dealen. 

20 jaar later: Britney Spears onherkenbaar na plastische chirurgie

Gedwongen opname

Maar toen barstte de bom. Britney zou niet uit vrije wil zijn opgenomen, maar gedwongen door haar vader. En de wellnesskliniek, zoals dat met een beetje glamour werd omschreven, zou een hardcore mental facility zijn. En daar moet Britney zo snel mogelijk uit... #FreeBritney, zo menen haar fans. 

Er is maar één manier om viral gossip tegen te gaan. Met viral gossip. Dus Britney ging een ijsje halen, en werd ‘toevallig’ gekiekt door ‘toevallig’ aanwezige paparazzi. Helaas leek Britney compleet onder invloed en afwezig.Ook lekte haar pr-team de roddel dat Britney slecht reageerde op haar antidepressiva-snoepjes en dat ze op zoek moesten naar een nieuwe mix. Dit zou de werkelijke reden van de opname zijn.

Zie ook: Opvallende outfit Britney Spears gesprek van de dag

De waarheid

De waarheid ligt ergens in het midden. Er is een probleem met haar medicatie, maar vooral omdat Britney het liefst helemaal niets meer slikt, tegen het advies van haar artsen in. Nadat Jamie er lucht van kreeg dat Brit haar medicijnen niet nam, cancelde hij haar shows in Vegas. Toen ze ook nog eens achter het stuur werd gespot – ze mag niet meer rijden, omdat ze een gevaar is voor zichzelf en anderen – boekte Jamie een luxe suite in een kliniek voor zijn dochter. Waar ze nu nog steeds zit, een enkel pr-uitstapje daargelaten.

Ondanks dat haar team de paparazzi zelf heeft gebeld, vraagt Britney in de video om rust en privacy. Ze heeft het even moeilijk met het leven, en alle aandacht maakt het voor haar nóg moeilijker om met alles te dealen. Ook heeft ze een verzoek aan haar fans: “Geloof niet alles wat je over me leest of hoort”, zegt ze, terwijl ze met uitgelopen make-up in de camera van haar telefoon kijkt. In de caption schrijft Britney dat ze sterker is dan wij allemaal denken. Laten we het hopen...

Zie ook: Britney Spears zingt na jaren live en gaat viral

Tekst: Agnes Hofman Beeld: BSR