slogan

De The Voice-winnaars door de jaren heen

The voice of Holland is weer volop aan de gang. Fans van het programma luisteren graag naar hun favoriete artiest. Helaas kan er maar één iemand winnen. Inmiddels is dit het negende seizoen van The Voice, maar herinner je je de winnaars van vorige seizoenen nog? Kijk mee! 

And the winner is...

Seizoen 1: Ben Saunders

Binnen een paar seconden wist Tattoo Ben de juryleden te overtuigen met zijn prachtige versie van het nummer Use Somebody. Hij werd binnen no time benoemd tot de gedoodverfde winnaar en hoewel hij aardig wat concurrentie had, wist Ben er inderdaad met de winst vandoor te gaan. Er stond hem een grote carrière te wachten, maar op twee albums en wat succesvolle singles na, bleef het op het gebied van muziek akelig stil. Vier jaar na zijn deelname aan het talentenprogramma, hing hij zijn muziekcarrière aan de wilgen en werd hij lid van motorclub Satudarah. In 2015 kwam hij nogmaals negatief in het nieuws wegens het mishandelen van een verkeersregelaar en werd hij begin dit jaar veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding en 180 uur taakstraf. 

 

Seizoen 2: Iris Kroes 

Na het eerste seizoen was heel Nederland officieel hooked aan The Voice en het kon dan ook niet anders of er zou een tweede seizoen komen. Onder de vleugels van coach Marco Borsato mocht de nuchtere Friezin uiteindelijk de bokaal van Ben Saunders overnemen. Ze ging met Marco mee op tour en bracht meerdere singles uit, maar helaas kwamen die niet bepaald hoog in de hitlijsten. Toch is het voor Iris allemaal goed gekomen en boekte ze succes met haar theatershow Irisitible door heel Nederland.

 

Seizoen 3: Leona Philippo

Met haar auditie zette ze heel de zaal op zijn kop en het was dan ook vanaf het begin al duidelijk dat de voormalige achtergrondzangeres van Trijntje Oosterhuis de winnares van het derde seizoen zou worden. Helaas bleef het na het avontuur van The Voice akelig stil rondom Leona. Toch bleek de zangeres ook nog een hele andere kant te hebben, namelijk de rol van dirigente. Zo won ze in 2016 het tv-programma Maestro. Leona liet het zingen natuurlijk niet helemaal aan zich voorbij gaan en was dan ook met Carlo Boszhard en Nicolette van Dam te zien in The Christmas Show in de Ziggo Dome.

 

Seizoen 4: Julia van der Toorn

Ze was tijdens haar auditie nog maar achttien jaar oud, maar wist met een creatieve uitvoering van het bekende nummer Oops I Dit It Again terecht de show te stelen. Toen ze twee jaar later meedeed met het programma De Beste Zangers van Nederland onder haar nieuwe artiestennaam Julia Zahra, wist ze met het nummer Zij Gelooft In Mij – wat ze samen met Lange Frans deed – opnieuw heel Nederland te verbazen met haar geweldige stem. Ze besloot zich gelijk op Nederlandstalige liedjes te focussen en bracht na haar deelname de nummers Geen Held, Ik Blijf Bij Jou en Met Mijn Ogen Open uit. 

 

Seizoen 5: O’G3NE

Dat drie zussen zoveel talent hebben en zo op elkaar ingespeeld zijn, verbaast ons ook nog steeds. LisaAmy en Shelley wisten in 2014 de talentenjacht te winnen en boekte van alle winnaars misschien wel het meeste succes. Ze waren de populairste groep ooit tijdens De Beste Zangers van Nederland en toerden met hun debuutalbum We Got This door heel Nederland met een bijna uitverkochte theatertour. De drie dames hebben ook een grote stap in hun carrière gemaakt, door ons land te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in 2017. 

 

Seizoen 6: Maan de Steenwinkel

In 2015 mocht de prachtige Maan de winst op haar naam schrijven. Voor haar hit The Perfect World, die overigens geproduceerd werd door niemand minder dan DJ Hardwell, ontving ze gouden plaat. Sindsdien heeft ze meerdere eigen songs opgenomen en werd haar duet met Ronnie Flex een enorm succes. Met de carrière van Maan zit het dus wel goed!

 

Seizoen 7: Pleun Bierbooms

Pleun was pas 18 jaar toen ze The Voice won. Ze kwam net uit de schoolbanken en werd tijdens het programma gelijk in het diepe gegooid. Na The Voice had de zangeres eigenlijk wel iets meer verwacht en voelde het alsof ze nog steeds onder aan de ladder stond. Ze heeft wel haar eigen nummer Reverse uitgebracht en treed tegenwoordig regelmatig op. 

Seizoen 8: Jim van der Zee

Jim hoopte na zijn winst bij The Voice op een mooie carrière in de muziek waar hij samen met Anouk aan zou werken. Helaas was niets minder waar en moest Jim het op eigen kracht uitzoeken. Ondanks dat Anouk weinig liet horen na het programma, laat Jim zich niet kennen en besloot er helemaal voor te gaan. Hij treed vaak op en maakte met Ali B het nummer Waar ben jij nou. Komend jaar stort hij zich op het maken van eigen nummers. Van hem gaan we dus nog veel horen. 

Beeld: BSR, TVOH