slogan

Carice van Houten reageert op kritiek van fans

Inmiddels is het al een jaar geleden dat de laatste aflevering van Game of Thrones uitkwam. En deze kon op de nodige kritiek rekenen. Fans zijn destijds zelfs een petitie begonnen, omdat ze wilden dat het laatste seizoen opnieuw werd opgenomen. Lang hield Carice van Houten hierover haar lippen stijf op elkaar. Tot nu...

Kritiek

Vooral de laatste afleveringen ontvingen veel kritiek van fans, vanwege het feit dat deze niet waren gebaseerd op de boekenreeks A Song of Ice and Fire, terwijl dat bij andere seizoenen wel zo was. 

Tegenover Insider laat Carice weten dat ze zeker niet blij was met de kritiek en ze vindt sommige fans dan ook ondankbaar.

"Het feit dat sommige mensen zo teleurgesteld waren, komt omdat alles daarvoor zo goed was. Het voelt dus een beetje ondankbaar. We hebben de fans een fantastische tijd gegeven, maar dan zijn ze teleurgesteld omdat het niet exact afloopt zoals ze hadden verwacht."

Lees ook: Zien: Carice van Houten deelt bevallingsfoto

Petitie

De actrice schrok dan ook enorm toen ze het nieuws hoorde dat er een petitie was gestart. 

"Dat overstijgt alles wat met fan zijn te maken heeft. Dat is extremisme en bovendien eng. Helemaal als je weet hoe belachelijk goed de schrijvers van de serie zijn. Ze verdienen dat niet. Ik denk overigens dat ze cool genoeg zijn om ermee om te kunnen gaan, maar het zijn ook maar mensen die iets moois willen maken."

Carice neemt persoonlijke kritiek vaak niet serieus, al blijft ze zich wel verbazen over sommige uitspraken die ze naar haar hoofd geslingerd krijgt.

"Het verbaast me altijd dat mensen achter hun computer kunnen zitten en dan teksten als ’sterf, kreng’ kunnen typen. Die gedachtegang fascineert mij enorm."

Bron: De Telegraaf | Beeld: BSR


,