slogan

BN’er zijn valt Carice van Houten soms zwaar

Carice en Jelka van Houten zijn vanaf deze week samen te zien in de nieuwe Nederlandse film Jackie. Jelka is apetrots op haar succesvolle twee jaar oudere zus. Met haar ruilen zou ze echter niet willen.

Jaloers
“Wij volgen elk een eigen pad”, vertelt ze aan Sp!ts. “Kijk, wat zij doet, dat zou ik niet eens kunnen. Mijn agenda is al achterlijk, achterlijk hysterisch. Met die van haar én dan ook nog m’n man en kind, dan zou ik heel ongelukkig worden.”

“Mensen zeggen weleens: ben je niet jaloers? Dan denk ik: jongens, ik ben echt wel blij met m’n eigen bestaan. Er zitten ook heel veel kanten aan haar carrière waarvan ik denk: ‘Pfff, man!’”

Keerzijde
Dat roem namelijk ook een keerzijde heeft, weet Carice maar al te goed. Zo plaatste Nieuwe Revu bijvoorbeeld zonder haar toestemming een foto op de cover waarop haar tepel te zien is. “Daar baalde ik van, maar dat is nu opgelost”, zegt ze. “Maar ik baal nog veel meer van mensen die daar niks mee te maken hebben, allerlei meningen hebben en mij aanspreken alsof ik een of andere stoephoer ben.”

Ook in het dagelijks leven is de status van BN’er soms best zwaar. “Ik heb steeds meer een olifantenhuid gekregen, maar ik ben geen pop. Wat gewoon gebeurt, is dat mensen me op straat van achteren vastpakken, omdraaien en zeggen: ‘Nou, dan ga ik nu eens even lekker met jou pronken!’ Dat vind ik gewoon aanranding, bij wijze van spreken”, aldus Carice.

De film Jackie ging gisteren in première en is vanaf 10 mei te zien in de Nederlandse bioscopen. (MB),