Appelsneeuwkoek

Sneeuw, sneeuw, sneeuw. Dat vraagt om onze favoriete appelsneeuwkoek: een ouderwetse appelcake onder een dikke dons poed...

Sneeuw, sneeuw, sneeuw. Dat vraagt om onze favoriete appelsneeuwkoek: een ouderwetse appelcake onder een dikke dons poedersuiker. Met 20 minuten schuif je ‘m in de oven. Als het even meezit, zou je vanavond nog kunnen sneeuwruimen. Hoewel het ook wel erg lekker is om er morgenochtend bij een cappuccio en krantje de dag mee te starten.

Appelsneeuwkoek, 8-10 personen:

beslag:
200 g roomboter, op kamertemperatuur
200 g suiker
3 eieren
200 g bloem
10 g bakpoeder
3 el melk

vulling:
2 friszoete Hollandse appels, bijv. jonagold
1 el suiker
1/2 tl gemalen kaneel

poedersuiker
– bak- of brownievorm van 28 x 18 cm, bekleed met bakpapier

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Klop met de mixer met gardes of in de keukenmachine de roomboter met de suiker zacht. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Zeef de bloem met de bakpoeder boven de kom en mix tot een glad beslag. Mix er de melk door. Schenk het beslag in de vorm.
Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en schil ze. Snijd de appels in blokjes en schep ze om met de suiker en de kaneel. Strooi de appelblokjes over het beslag.
Bak de appelcake in de voorverwarmde oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar (check met een satéprikker!). Laat de cake afkoelen, bestuif ‘m een dikke dons poedersuiker en snijd in mooie blokjes.

Laatste nieuws