slogan

Rappers Ali B, Boef en Ronnie Flex binnenkort voor de rechter om 'wangedrag'

Rappers BoefRonnie Flex en Ali B worden volgende maand alsnog onder ede verhoord na een aanklacht van Stichting Music#MeToo over hun vermeende wangedrag.

Wangedrag

De drie rappers moeten voor de rechter verschijnen om een aantal vragen te beantwoorden over hun volgens de stichting 'vrouwonvriendelijke en discriminerende teksten'.

De stichting laat weten erg blij te zijn met het toegewezen verzoek van de rechtbank. "Dit is fantastisch nieuws", vertelt woordvoerder Karim Aachboun tegenover De Telegraaf.

Lees ook: Kijkers geraakt door emotioneel levensverhaal rapper Boef

Getuigen

"De getuigen moeten nu onder ede verschijnen. Indien de getuigen niet komen opdagen, dan zullen zij op verzoek van de rechtbank worden opgepakt", gaat hij verder.

De stichting vind dat de rappers in hun liedjes meer respect voor vrouwen en meisjes moeten hebben en pleiten voor geen discriminatie en geen antisemitisme in de muziekindustrie. "Dat is onze opdracht en dat gaan we regelen", aldus Karim. 

Ali B, Boef en Ronnie Flex moeten samen met hun platenmaatschappijen op vrijdag 5 juni en op dinsdag 9 juni bij de rechtbank in Lelystad verschijnen. 

Bron: Telegraaf | Beeld: BSR


,