slogan

Zo vaak moet je je bed dus verschonen

Als je er rustig mee weg denk te komen om meer dan zeven nachten tussen dezelfde lakens te liggen, dan heb je het goed mis. Eens per week de boel verschonen is prima, zolang er géén sprake is van lichamelijke ‘sporen’, if you know what I mean. En dat is dus bijna nooit. Dus je doet er goed aan je bed vaker dan eens per week te verschonen.

Infectie

Los van de verschillende soorten lichamelijke zaken die je bed kunnen vervuilen, willen we je er ook nog even op wijzen dat bij zelfs maar de kleinste infectie je bed al besmet kan zijn. Denk je bijvoorbeeld een onschuldige oorontsteking te hebben, wees dan voorzichtig, want deze bacteriën zijn erg besmettelijk.

Factoren

Ook huidirritaties kunnen via het bed overgedragen worden, dus verschoon je beddengoed in dat geval gewoon even wat vaker. Los van overdraagbare infecties zou je je bed ook moeten verschonen als jij de enige bent die erin ligt. Zweet je bijvoorbeeld veel tijdens je slaap? Vaker verschonen.

En ook in tropische temperaturen moet je vaker aan de slag; bacteriën doen het namelijk al prima op kamertemperatuur, laat staan in een zeer warme omgeving... Natuurlijk, dagelijks je bed verschonen is bijzonder vermoeiend, maar één keer per week is toch echt wel het minimum.

Lees ook: Geniaal! Jongen verzint hack voor verkoeling tijdens de warmte

Bron: Marie Claire Beeld: iStock