slogan

Zó vaak hoort een spijkerbroek gewassen te worden

Het blijft keer op keer een groot vraagteken; hoe vaak kun je het beste je spijkerbroek wassen? De ontwerper van J-BrandMary Bruno, geeft ons het verlossende antwoord, lees mee.

Nieuwe broek

Dat het beter is je nieuwe kleding altijd eerst even in de was te doen voor je het aantrekt, weten we nu wel. Maar is dat ook het geval bij je spijkerbroek? Nee dus. Een jeans wassen is een onderdeel van het proces bij het maken van de spijkerbroek. Het zou dus niet nodig zijn om je broek ook nog eerst te wassen voordat je hem aantrekt. Als je een wat grove en stijve jeans koopt, is het zelf goed om hem de eerste keer in stroeve toestand te dragen, blijkt. Zo zou de broek het beste vormen naar je lichaam.

Hoe vaak wassen?

Tegenwoordig zit er in de meeste broeken stretch en een goede structuur, waardoor het niet meer nodig is ze al na één keer te wassen. Na vier tot vijf keer dragen in de was gooien is het beste voor je jeans. Als je je spijkerbroek te vaak wast, verliest het namelijk zijn originele kleur. Als je je broek wel fris wilt houden tussen de wasbeurten door, hang je broek dan aan een knijphangertje en laat hem lekker luchten.

Lees ook: Zó vaak moet je je huis dus écht schoonmaken

Bron: Who What Wear, Beeld: iStock