slogan

Zo regel je een gratis upgrade van je hotelkamer

Ondanks dat de zomervakantie bijna afgelopen is, ligt er voor velen nog een vakantie in het verschiet. Hoewel niet iedereen het zich kan veroorloven om businessclass te vliegen en in de meest luxe hotels te verblijven, zijn er een aantal trucjes om toch net dat beetje extra, zoals als een upgrade van je hotelkamer, te krijgen. Want zeg nou zelf: jij hebt toch ook liever een kamer met dure houten jaloezieën en chique vloerkleden in plaats van een stapelbed en gedeeld toilet?

Tips

Lees ook: Dit moet je nooit gebruiken in een hotel

1. Maak van jouw vakantie een speciale gelegenheid

Laat bijvoorbeeld weten dat de vakantie ter ere van je verjaardag, trouwdag of iets anders speciaals is en je graag wat tips wil voor leuke plekjes in de buurt om dit te kunnen vieren. Je speelt zo in op het gevoel, wat nog weleens positief kan uitpakken. Misschien levert het je niet direct een upgrade op, maar een fles champagne of een doos met chocolaatjes op je kamer bij terugkomst is gegarandeerd.

2. Boek je hotelkamer met een chique titel

Het is misschien een beetje valsspelen, maar wanneer je je hotelkamer boekt onder een titel als dr. of prof. is er een grotere kans dat je een mooiere kamer toegewezen krijgt. Het hotel heeft namelijk allesbehalve zin in een dokter of professor die loopt te klagen over het hotel of de kamer waarin hij of zij verblijft. En zeg nou zelf: als zoiets onschuldigs je een mooiere kamer op kan leveren, dan doe je dat maar al te graag, toch?

3. Wees trouw aan luchtvaartmaatschappijen en hotelketens

Een Albert Heijn-bonuskaart, een stempelkaart bij Starbucks of een klantenkaart bij Etos: bedrijven belonen de loyaliteit van hun klanten waar mogelijk. Dit werkt dus ook precies zo bij luchtvaartmaatschappijen en hotelketens. Schrijf je dus altijd in voor een loyalty-programma, waardoor je de volgende keer wellicht een upgrade krijgt, zonder erom gevraagd te hebben. En zo’n onverwachtse verrassing is natuurlijk altijd welkom op vakantie.

4. Laat een positieve review achter

In de wereld waar mensen eerst de reviews lezen voordat ze een kamer boeken, is er voor een hotel niets zo fijn om positieve reviews te ontvangen. Vraag bij de receptie dus altijd even waar je die kan achterlaten, zodat het bedrijf je naam kan onthouden. Een hele grote kans dat je de volgende keer voor niks een upgrade krijgt.

Bron: Marie Claire Beeld: Midnight in Paris


,