slogan

Zo krijg je een bikinilijf in 0 dagen

Hoe je het perfecte bikinilijf krijgt? Verrassing: je hebt het al! Je hoeft je uiterlijk niet te veranderen. Het is je mindset die je aan moet pakken.

Lees ook: Het zwempak waar de sterren lyrisch over zijn

Vijf tips

Detox je mindset met de volgende vijf tips van Daniëlle van Bureau Body Positive.

1. Ga op mediadieet

“Ontvolg accounts waarvan je een slecht gevoel krijgt over jezelf, of waarvan je de neiging krijgt jezelf steeds met de ander te vergelijken. Omring jezelf met body positive accounts, waar je jouw lichaam en andere lichaamsvormen gerepresenteerd ziet en waarvan jij het gevoel krijgt dat je er gewoon mag zijn met het lichaam dat je nu hebt.”

2. Kijk naar jezelf, vaak en naakt

“We zijn vaak geneigd om ons lichaam te taxeren en evalueren als we ernaar kijken in de spiegel. Je ziet meteen van alles dat verbeterd kan worden, slanker of strakker zou moeten zijn. Of je houdt meteen je buik in. Maar probeer eens gewend te raken aan je lichaam, gewoon zoals het nu is: kijk met een aardige en milde blik vanuit verschillende hoeken naar jezelf.”

3. Verander je zelfspraak

“Praat met respect over je lichaam. In je hoofd, maar ook in bijzijn van anderen. Dus niet meer ‘O, kijk mijn buik nou, ik ben echt een zeekoe in deze broek, ik moet nodig afvallen’. Zeg geen dingen tegen jezelf die je ook niet tegen een vriendin zou zeggen.”

4. Draag kleding waar je je goed in voelt

“Kies voor outfits en kleuren waar jij je goed bij/in voelt, en waarin je je niet voortdurend overmatig bewust bent van je lichaam.”

5. Doe niet mee aan bodyshaming

“Niemand heeft baat bij commentaar op zijn of haar lijf. Jijzelf niet, en de ontvanger ook niet. Het bezorgt ons alleen maar een schaamtegevoel. Dat wil je iemand anders toch niet aandoen?”

Tekst: Yvette Bak Beeld: iStock


,