Waarom je volgens experts geen sushi meer moet eten

Ben jij ook zo dol op sushi en zit je het liefst elk weekend weer aan tafel bij een van de velen all you can eat-restaur...

Ben jij ook zo dol op sushi en zit je het liefst elk weekend weer aan tafel bij een van de velen all you can eat-restaurants? Dan hebben we slecht nieuws… Volgens experts kun je de populaire Japanse-maaltijd beter laten staan.

Uitputting

Twee experts op het gebied van mariene biologie vragen mensen om een beetje op te letten met het eten van de snack (vaak met rauwe vis en rijst). De reden erachter? Omdat sushi volgens hen de oorzaak is achter de uitputting van tonijn… Volgens een onderzoek van de University of British Columbia zouden de blauwvintonijn en geelvintonijn zelfs een crisis niveau hebben bereikt als het gaat om de populatie.

Plastic

Volgens de experts zouden we zelfs nog maar 2 a 3 procent van de vispopulatie van 200 jaar geleden hebben. Ook zouden veel restaurant sushi serveren die plastic microbolletjes bevat. Iets wat niet alleen slecht is voor het milieu, maar ook voor je gezondheid.

Daarnaast blijkt uit een nieuw onderzoek ook dat er in veel gevallen een hele andere soort vis wordt gebruikt dan op het label of de menukaart staat aangegeven.

‘Poepbacterie’

En dat is zeker niet alles… Uit een eerder onderzoek van de Consumentenbond bleek al dat het Japanse rijsthapje vaak niet vers is en onhygiënisch wordt bereid. Het gevolg? Veel te veel bacteriën, blijkt uit het onderzoek. Zo werden onder andere de Enterobacterie en de E. coli, oftewel de ‘poepbacterie’, gevonden. Meer weten? Lees hier dan verder.

Lees ook: Wasabi bij je sushi is waarschijnlijk geen wasabi

Bron: Metro UK, Beeld: Istock

Laatste nieuws