Waarom je brood nóóit moet koelen

We hebben het allemaal wel eens gedaan: brood in de koelkast stoppen omdat het zo 'veel langer goed blijft'. Erg makkeli...

We hebben het allemaal wel eens gedaan: brood in de koelkast stoppen omdat het zo ‘veel langer goed blijft’. Erg makkelijk aangezien je anders een groot deel ervan moet weggooien en dat is natuurlijk hartstikke zonde. Toch blijkt nu dat je dit beter niet meer kunt doen…

Koelen

Het brood wordt namelijk veel sneller oud als je het koelt. Het zetmeel in het brood, wat het vocht vasthoud, heeft de neiging om water los te laten bij een temperatuur tussen de -5°C en de 5°C. De temperatuur van je koelkast ligt ongeveer op de 5°C, waardoor het brood dus veel sneller droog wordt en niet meer lekker is.

Langer bewaren

Maar hoe moet je brood dan wel bewaren? En hoe blijft het het langst goed? Één van de oplossingen is het kopen van een heel brood in plaats van gesneden brood. Bewaar het vervolgens zonder verpakking met de gesneden kant naar beneden op een plank of bord. Het niet inpakken is belangrijk omdat het brood moet ‘ademen’. Mocht je deze toch graag willen afdekken, kun je beter kiezen voor een papieren zak.

Lees ook: Kun je iets waar schimmel op zit nog eten?

Laatste nieuws