slogan

Waarom je absoluut geen desinfecterende handgel in de auto moet laten liggen

Handgel is sinds de coronacrisis een van de meest verkochte producten in ons land. Het houdt onze handen schoon, waardoor de kans op verspreiding van het coronavirus kleiner wordt. Toch schuilt er ook een groot gevaar achter een flesje handgel, zo blijkt nu uit een bericht van de brandweer. 

Alcohol

In de meeste desinfecterende handgel zit alcohol. Alcohol is lichtontvlambaar en kan door de reflectie van het autoglas brand veroorzaken. De brandweer adviseert daarom om de handgel op te bergen in bijvoorbeeld het dashboardkastje. 

Lees ook: Wetenschappers onthullen mogelijk nieuw effectief middel tegen coronavirus

Brandbaar

Brandweerman Ferry Hastman vertelt waar het onlangs al een keer fout is gegaan. "De Belgische brandweer waarschuwde er onlangs voor toen brand ontstond in een garagebox in Dendermonde waar ook handgel lag opgeslagen. Omdat er alcohol in zit is het brandbaar, daar moet je altijd rekening mee houden", legt hij uit.

"Soms ontstaat er ook brand in auto's door waterflesjes die als vergrootglas gaan werken", stelt hij. "En handgel is gewoon brandbaar", aldus de brandweerman. Goed oppassen dus!

Bron: AD | Beeld: BSR, Facebook


,