slogan

Tried & tested: Grazia's Nadine ging voor een new way of living met NewFysic (+ winactie!)

Naam: Nadine Kerckhoffs
Doel: afvallen; de ‘bourgondische’ kilo’s kwijtraken
Hoe? NewFysic, www.newfysic.nl 
Duur? 4 maanden
Startgewicht: 73.1 kilo
Eindgewicht: 66.7 kilo
Resultaat: -6.4 kilo en een ‘new way of living’

Ervaring

Of ik NewFysic wilde uitproberen en via deze weg op een gezonde manier gaan afvallen? Daar hoefde ik niet lang over na te denken, ik was meteen enthousiast. Want ja, die bourgondische kilootjes teveel wilde ik maar al te graag kwijt.

Na een intake-gesprek stelde mijn coach Liselot van Egmond een persoonlijk voedingsplan voor mij samen. De eerste dag van dat voedingsplan bestond uit een appeldag. Dit klinkt heftig, maar vanaf vier uur in de middag mocht ik een bouillon en ’s avonds alweer normaal eten. De appeldag zorgt ervoor dat je lichaam ontgift wordt aan het begin van het afvalproces.

 

Na de appeldag mocht ik volgens het voedingsplan elke dag ontbijten met drie volkoren crackers met light beleg, at ik tijdens de lunch vier crackers en at ik ’s avonds een afgewogen maaltijd bestaande uit vis/vlees/ei, volkoren pasta/rijst/wrap en minimaal 200 gram groente. Daarnaast nam ik tweemaal per dag een tussendoortje (meestal een stuk fruit of bakje kwark). Ook slikte ik voedingssupplementen: dagelijks twee vezel- en vier eiwittabletten. Daarnaast omega 3-tabletten en multi-vitaminen. Alles op natuurlijke basis. Deze supplementen zorgen ervoor dat het lichaam tijdens het afvallen de vetreserves gaat aanspreken in plaats van de spiermassa. 

Natuurlijk is het even omschakelen, zo’n ‘new way of living’. Je moet van tevoren bedenken hoe je dag er food-wise uit gaat zien. Bakjes met salades, omelet, en nog meer – alles uiteraard keurig afgewogen – mee naar werk. Daarnaast ga ik geregeld uiteten en moest ik in restaurants verstandige keuzes maken die ’t dichtst bij het voedingsplan in de buurt kwamen. Uiteraard moest ik ook op mijn alcohol-inname letten en wat vaker een wijntje laten staan. Op de site staan overigens heel veel lekkere recepten die New Fysic heeft ontwikkeld voor (gemakkelijk) dagelijks gebruik. Heel veel van gemaakt en dat zal ik blijven doen.

Elke woensdag had ik een weegmoment bij NewFysic, bij mijn coach Liselot. Echt een stok achter de deur! Heel fijn om iedere week mijn gewicht, vetgehalte en BMI te checken, eventuele vragen te kunnen stellen en de komende week te bespreken. De kilo’s vlogen er in het begin echt af. Supermotiverend!

 

Na verloop van tijd wordt zo’n voedingsplan aangepast naar je persoonlijke behoeftes. Zo kwam ik terug van drie weken vakantie en was, zoals dat hoort bij een vakantie, iets aangekomen. Na die vakantie hield ik me weer keurig aan het voedingsplan, maar mijn lichaam was een beetje van slag en ik viel veel langzamer af dan voor de vakantie. Liselot heeft toen besloten mijn voedingsplan aan te vullen met volkorenbrood en vervolgens mijn eiwitinname omhoog te brengen. Zo vonden we een manier om mijn lichaam weer ‘actief’ te maken en viel ik weer af. De laatste 2 weken hield ik me aan het New Fysic schakelprogramma. Een stapsgewijze aanpassing van het voedingsplan afgestemd op de persoonlijke voorkeuren en een afbouw van de voedingssupplementen. Dit om de nieuwe leef-eetwijze te bestendigen en jojo/effect te voorkomen.

Eindoordeel

Wat ben ik blij dat ik deze challenge ben aangegaan. Niet alleen ben ik 6,4 kilo afgevallen en zit ik beter in mijn vel, ik heb ook echt een nieuwe lifestyle aangeleerd. Ik ben veel bewuster met voedsel bezig, sta iets langer stil bij wat ik eet en heb geleerd hoe ik gezonder en lichter kan eten. Ik at bijvoorbeeld nooit volkorenpasta, maar nu zou ik niet meer anders willen. Naast de kilo’s die ik kwijt ben, heb ik ook een veel gezonder BMI. Toen ik begon was dat 24.9 en is nu 22.7. Kortom: een grote aanrader!

Win, win, win!

Wil jij ook op een gezonde manier afvallen? Dat kan! We geven 2x een maandabonnement t.w.v. €142 van NewFysic weg. Vul snel onderstaand winformulier in en wie weet ben jij the lucky one.

NewFysic

Doe mee en maak kans!


Persoonlijke gegevens
Adres gegevens
Contact gegevens
Opmerking

Voorwaarden: deze actie loopt t/m 1 januari 2020. De winnaar ontvangt persoonlijk bericht. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd en de prijs is niet inwisselbaar voor geld of voor andere goederen of diensten. Mocht Grazia niet binnen twee weken na berichtgeving antwoord ontvangen van de winnaar, dan vervalt de prijs.

Tekst & Beeld: Nadine Kerkchoffs 


,