slogan

Stewardess Renuka: "Voor het laatst heb ik alle passagiers gezien"

Enthousiaste vakantiegangers, gezinnen, stelletjes en zakenmensen; grondstewardess Renuka wenste ze allemaal een fijne vakantie en zwaaide ze op Schiphol uit. Niet wetende dat het vliegtuig nooit op bestemming aan zou komen...

Renuka Manisha Virangna Birbal checkte de passagiers van vlucht MH17 op de dag van de ramp in. "Voor het laatst heb ik alle passagiers gezien. Een laatste lach, een laatste groet, een blij gezicht...", schrijft ze op Facebook.

"Hun gezicht, hun verhaal"

Stuk voor stuk herinnert Renuka zich alle passagiers nog, hun gezicht en hun verhaal. Een pas getrouwd stel, onderweg naar hun Huwelijksreis. Een man die toch nog mee mocht met de vlucht voor de begrafenis van zijn moeder. Een man die een nieuw leven zou beginnen in Maleisië. Een liefdevol gezin van zes met 10 stuks baggage.

"Snel loop ik mee met de laatste twee passagiers die uiteindelijk wel mee kunnen met de vlucht, en wat zijn ze blij... Een laatste groet naar de crew, till next time! En toen ging de brug eraf", schrijft ze. "Groepsreizen, gezinnen, stelletjes, alleenreizenden, baby's, kinderen, oma's, opa's, moeders, vaders, zoons, dochters, partners, ooms, tantes, collega's, vrienden, bekenden, buren, kennissen. Voor het laatst heb ik ze gezien, gesproken en een fijne reis gewenst, de passagiers van vlucht MH017 op 17jul14. Een laatste lach, een laatste groet, een blij gezicht... +Rust zacht lieve passagiers & crew+"

 


,