slogan

Steeds meer details in onderzoek naar ontvoerd model

Afgelopen week kwam het horrorverhaal van een ontvoerd Brits model naar buiten. Chloe Ayling werd ontvoerd, in een koffer gestopt en bijna verkocht op het zogenaamde dark web. Toch lijkt het bizarre verhaal een nogal gekke wending te krijgen. 

"Ik heb voor mijn leven gevreesd"

Terwijl ze dacht dat ze naar Italië ging voor een fotoshoot, werd ze gedrogeerd, geboeid en in een auto meegenomen. Ze zou op een veiling verkocht gaan worden, zo werd vermoed. In totaal werd Chloe zes dagen vastgehouden. “Ik heb voor mijn leven gevreesd, elke seconde, elke minuut en elk uur", vertelde ze eerder al aan Daily Mail

Slechts één van de ontvoerders is tot nu toe aangehouden. Het gaat om de 30-jarige Lukasz Pawel Herba uit Polen. Volgens het model was hij niet alleen. Hij werkte volgens haar samen met een groep Roemeense criminelen die handelen onder de naam Black Death. Het verhaal, dat meteen al bizar was, wordt echter steeds vreemder.

Geen alarm geslagen

In de tijd dat Chloe ontvoerd was, is ze samen met haar ontvoerder Lukasz gespot tijdens het shoppen. De twee zouden samen schoenen hebben gekocht. Ze heeft op dat moment, terwijl ze in de buitenwereld waren, geen alarm geslagen. Zelf zegt ze dat ze bang was dat er dan een moord gepleegd zou worden. 

Daarnaast zou de ontvoerder geld nodig gehad hebben voor een behandeling zijn ziekte leukemie, waar hij aan zou lijden. Om die reden zou hij haar ontvoerd hebben. Achteraf vertelde Lukasz ook nog eens dat hij werd ingehuurd door anderen en zelf niets wist van de ontvoering. Het is en blijft een verschrikkelijk verhaal. Toch lijkt het erop dat de echte waarheid nog niet naar buiten is gekomen...

Lees ook: Ontvoerde glamourmodel doet nieuwe onthullingen

Bron: RTL Boulevard, Beeld: iStock