slogan

Slecht nieuws voor sushi-fans

Sushi, we love it en de all you can eat ketens zijn niet meer weg te denken, maar hoe hygiënisch is het nou eigenlijk in deze restaurants? Nou, voor alle fans van all you can eat restaurants hebben we héél slecht nieuws.

Consumentenbond

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat het Japanse rijsthapje vaak niet vers is en onhygiënisch wordt bereid. Het gevolg? Veel te veel bacteriën, blijkt uit het onderzoek. De Consumentenbond onderzocht 20 restaurant en meer dan de helft scoorde heel slecht. Overal werden de vier populairste sushi's gegeten en gekocht voor onderzoek. Alle onderzochte restaurants laten steken vallen, meldt de Consumentenbond. Slechts twee van de twintig restaurants haalden net een voldoende, een magere 5,9.

Onhygiënisch

Vooral de hygiëne laat te wensen over. De ziekmakende Staphylococcus aureus en de Bacillus cereus werden niet of nauwelijks gevonden. De Enterobacterie en de E. coli, de poepbacterie, wel. Die zijn niet per se schadelijk, maar wijzen wel op slechte hygiëne bij de bereiding of op te lang of te warm bewaren.

Oeii, wij denken nu twee keer na voordat we een all you can eat restaurant instappen. Wil je voortaan liever zelf sushi maken? Probeer dan de sushi van Brigitte Nijman. Je leest HIER het recept.

Lees ook: Eet jij sushi al je hele leven verkeerd?

Bron: AD, NOS