slogan

Slapend rijk... eh, slank worden

Het nieuwe jaar is begonnen en we zijn (nu nog wel) druk bezig met het verwezenlijken van onze goede voornemens. Maar er is meer dan het opgeven van koolhydraten en je rot zweten in de sportschool waardoor je weer op een zomerproof-gewicht kunt komen.

Uit nieuw onderzoek blijkt dat je door in je nakie te slapen kunt voorkomen dat je ziek wordt, je nachtrust verbetert én - veel belangrijker - gewicht kunt verliezen.

Vertel op!

Eerder onderzoek wees al uit dat het slapen in een koele ruimte beter voor je gezondheid is en naakt slapen kan hier dus nog een schepje bovenop doen. Het onderzoek toont aan dat hoe koeler je lichaam is, hoe meer het zijn best gaat doen om je warm te houden.

Burn, baby, burn

Om je op temperatuur te houden, moet je lichaam dus harder werken, waardoor je tegelijkertijd meer calorieën verbrandt. Daarnaast verbetert je insulinegevoeligheid, de mate waarop je lichaam reageert op het hormoon insuline, waardoor het risico op diabetes langzaam vermindert.

Het is wel winter he?

Ga nu niet poedelnaakt en zonder dekbed op je matras liggen, té koud is ook niet goed. Slaap-experts wijzen erop dat het belangrijk is je handen en voeten wel warm genoeg te houden. Zo kan de warmte ontsnappen, zonder dat je bloedvaten vernauwen door de kou.

Open deur

Een ander leuk extraatje dat naakt-slapen met zich meebrengt; het schijnt je seksleven een flinke boost te geven. Uitleg lijkt ons hier overbodig.


,