slogan

Slapend afvallen

Niemand zal het ontkennen: afvallen is geen makkie. Het lijkt wel een never-ending strijd die niet alleen overdag, maar ook in de avond doorgaat. Je luie avonden op de bank zijn bijvoorbeeld gevaarlijker dan je denkt. Houd onderstaande tips vanaf nu in je achterhoofd en je bent op de goede weg!

Stop na het avondeten Dat je na 8 uur niet meer mag eten is een fabel. Maar terwijl je languit op de bank een filmpje ligt te kijken, is het wel heel verleidelijk om een zak chips open te trekken. En dat is nu juist de boosdoener. Ben je daarom bewust waarom je iets wil eten: omdat je echt honger hebt, of omdat je je verveelt? Is het uit verveling, doe dan je uiterste best om de snacks te laten liggen, maar in plaats daarvan een grote kop thee te drinken.

Kies bewust je snack Heb je 's avonds wel echt honger, omdat je bijvoorbeeld al vroeg avondeten hebt gegeten, dan is het belangrijk dat je een gezonde keuze maakt met betrekking tot je snack. Kies voor iets wat licht verteerbaar is, zodat het geen invloed heeft op je slaapgedrag. Er zijn genoeg gezonde tussendoortjes voor in de avond, zoals worteltjes met humus of snoeptomaatjes. Lekker en een stuk beter dan een rol chocoladekoekjes.

Ga op tijd naar bed Een goede nachtrust zorgt er niet alleen voor dat je genoeg energie hebt voor de volgende dag, maar onderzoeken hebben ook aangetoond dat mensen die minder slapen, meer eten. Een vaste avondroutine (denk aan voor het slapengaan een boek lezen en thee drinken) zou daarbij helpen.

Beeld: Sanoma Beeldbank


,