slogan

Shocking: basisschool huurt paaldanser in voor opening nieuw schooljaar

Als directie wil je natuurlijk indruk maken op je leerlingen. Maar of paaldansen de juiste manier is voor een groep kleuters, is maar de vraag.

Paaldansen

De opening van het nieuwe schooljaar bij een school in het Chineze Shenzhen moest een echte happening worden. Een directie had de perfecte manier bedacht om de aandacht te trekken, tenminste dat dachten ze. Ze huurden een paaldanser in om een echte show te geven voor de kleuters van drie tot zes jaar en hun ouders. Helaas vond niet iedereen dat een goed idee.

Boos

Ouders klaagden over de actie om een paaldanser in te huren, waaronder Bloomberg-journalist Michael Standaert. Zijn kind zit op de desbetreffende school en hij liet zijn vrouw naar de directrice bellen. Die hing echter meteen op, waarna de journalist de beelden van de show met de rest van de wereld deelde en zijn ongenoegen uitte. Daardoor kwamen ook de lokale autoriteiten erachter en die hebben ervoor gezorgd dat de vrouw is ontslagen.

Spijt

In een reactie laat de inmiddels oud-directrice het volgende weten: "Ik wilde dat kinderen wisten over dit type dans en dat is alles. Ik wil de ouders om vergiffenis vragen, want het was nooit de bedoeling om hen deze dans te leren."

Lees ook: Oh my: school toont bizarre beelden van een geest

Bron: Panorama Beeld: Getty