slogan

September baby's zijn meest succesvol volgens onderzoek

Succesvoller als je in september geboren bent? Wat moet een mens nog meer geloven. Wel, uit een nieuw onderzoek van de University of TorontoNorthwestern University en the University of Florida, kun je uit de geboortemaand van je baby waarnemen of zij/hij een succesvolle toekomst tegemoet gaat. 

Ontwikkeling

Uit het School Starting Age and Cognitive Development-onderzoek, is bewezen dat kinderen die in september geboren zijn academisch beter scoren. Overal ter wereld en ook in Nederland is 1 september de officiële startdatum voor school.

Dat betekent dat september baby's vaak de oudste en de meest ontwikkelde kinderen van hun klas zijn. Tegenover kinderen die in augustus geboren zijn, die het jongst en minder gevormd zijn en daardoor wat meer moeite hebben om bij te benen in vergelijking met september baby's. 

Studie

Rond de leeftijd van vijf jaar wordt dit pas echt waarneembaar is en ook later zien we in het onderzoek dat september kinderen meer kans hebben om te gaan verder studeren en minder kans hebben om in de jeugdgevangenis te belanden. Wat een paar weken kan doen, he!

Lees ook: Ouders houden geslacht baby geheim om bijzondere reden

Bron: Marie Claire Beeld: iStock