slogan

Schokkende aflevering Smaakpolitie voor sushi lovers

Sushi, we love it en de all you can eat ketens zijn niet meer weg te denken, maar hoe hygiënisch is het nou eigenlijk in deze restaurants? Nou, voor alle fans van all you can eat restaurants hebben we héél slecht nieuws.

Smaakpolitie

'De Smaakpolitie' onthult in de aflevering die vandaag wordt uitgezonden dat het heel erg slecht is gesteld met de hygiëne van sushi. De redactie heeft steekproefsgewijs bij verschillende horecagelegenheden sushi afgehaald en laten onderzoeken in een laboratorium. Uit het onderzoek blijkt dat het Japanse rijsthapje vaak niet vers is en onhygiënisch wordt bereid. Ruim 50 procent van de sushi bleek zoveel bacteriën te bevatten dat het als bedorven kan worden beschouwd. Eeeek! Dit kan duiden op slechte persoonlijke hygiëne, waarbij iemand bijvoorbeeld niet zijn handen heeft gewassen na een bezoek aan het toilet of dat sushi te lang of te warm is bewaard. Daarnaast is in een van de afhaalmaaltijden de E-coli bacterie aangetroffen, beter bekend als de poepbacterie. Rob Geus gaat in de uitzending de confrontatie aan met de verkopers.

Oeii, wij denken nu twee keer na voordat we een all you can eat restaurant instappen. Wil je voortaan liever zelf sushi maken? Probeer dan de sushi van Brigitte Nijman. Je leest HIER het recept.

Lees ook: Eet jij sushi al je hele leven verkeerd?