slogan

's Werelds meest bizarre beautybehandelingen

De beauty wereld barst van de high tech behandelingen, lotions, smeersels en gadgets die een perfecte huid beloven. En terwijl sommige maar al te graag de nieuwste anti-ageing crème aanschaffen, proberen anderen liever bizarre behandelingen.

Check 's wereld meest vreemde beautybehandelingen, waarvan veel vandaag de dag nog steeds gebruikt worden.

Urine mondspoeling Omdat urine ammoniak bevat, geloofden de Romeinen dat het als mondspoeling gebruikt kon worden. In de 18e eeuw was het de perfecte manier om tanden te desinfecteren, ontstekingen te voorkomen en tanden parelwit te houden. Gezien de side effects als infecties door bacteriën en een vieze urine-adem, blijven wij toch maar bij tandpasta.

Vogelpoep facial Altijd al een porseleinen gezichtje willen hebben, vergelijkbaar met een Japanse geisha? Een vogelpoep facial is dé manier en wordt al eeuwen gebruikt. Onder andere Victoria Beckham en Tom Cruise zijn fan.

De klap-in-je-gezicht massage Zoals de naam al suggereert: bij deze behandeling word je door de schoonheidsspecialist in je gezicht geslagen. Eerst wordt je gezicht rustgevend gekneed en gemasseerd, maar dan begint de behandeling pas echt. Een paar goede rake klappen zouden de bloedcirculatie bevorderen, poriën verkleinen en rimpels voorkomen. Voor vijftien minuten leg je zo'n 250 euro neer; je duurste pak slaag ooit.

Vampire facial Nee, er wordt niet in je nek gebeten en er komt ook geen knoflook aan te pas. In plaats daarvan wordt er bloed uit je arm gehaald, door elkaar gehusseld om cellen te scheiden en vervolgens weer in je gezicht geïnjecteerd. De procedure zorgt ervoor dat het lichaam nieuwe bloedcellen en collageen creëert. Onder andere Kim Kardashian en Dannii Minogue legden zo'n 750 voor de behandeling neer.

Vuur behandeling In het dagelijks leven probeer je zo min mogelijk met vuur in aanraking te komen, maar in China zoeken ze het juist op met de verassend populaire vuur behandeling. Wat je kunt verwachten? De probleemzone wordt ingesmeerd met een in alcohol doordrenkte handdoek en elixer, een drankje dat bepaalde magische of geneeskundige eigenschappen zou hebben. Vervolgens wordt de boel voor enkele seconden in de fik gestoken.

Lintworm dieet Er zijn wel duizenden dieten waar we dagelijks mee geconfronteerd worden, maar deze is toch wel heel bizar. Patiënten slikken een lintworm-pil, in de hoop dat de parasieten in het lichaam terechtkomen en jouw voedsel absorberen. Zodra de patiënt haar ideale gewicht heeft bereikt, neemt ze een anti-parasitaire pil om de lintworm te doden. Geïnteresseerd? Dan moet je wel een retourtje Mexico boeken.

 

 


,