Recept: tomaten-zwartebonensalade met komijndressing

Aan de slag!

De hele maand januari kun je profiteren van de 'Feelgood Fitness met Grazia x Fajah' challenge. Vier weken lang deelt Fajah elke week een voedingsschema en exclusieve trainingsvideo's hier op Grazia.nl. Vandaag een recept:​​​​ tomaten-zwartebonensalade met komijndressing.

Benodigdheden

85 gr snoeptomaten
¼ kleine ui
100 gr zwarte bonen of kapucijners afgespoeld en uitgelekt
¼ krop baby romaine sla
Zout en peper

Voor de dressing

½ tl komijnzaad
Klein snufje zeezoutvlokken
¼ teen knoflook
Sap van ¼ citroen
1 el extra vergine olijfolie
Verse basilicum

Aan de slag!

1. Stamp het komijnzaad, het zeezout, de knoflook en wat zwarte peper tot een pasta
2. Meng het citroensap door de pasta en voeg daarna de extra vergine olijfolie toe
3. Breng de dressing op smaak met peper en zout en doe dit in een grote schaal
4. Halveer de snoeptomaten, snijd de sla fijn en snijd de ui in halve boogjes
5. Voeg de snoeptomaten en de ui toe aan de dressing en voeg tijdens het omscheppen de ui toe
6. Voeg de bonen toe aan de tomaten en schep ze erdoor
7. Verdeel vervolgens de fijngesneden sla over een bord en schep het tomatenmengsel erop
8. Snijd verse basilicum fijn en strooi dit over de salade heen
9. Breng op smaak met peper en zout

Eet smakelijk!

In onze speciale Facebook-groep -die vind je HIER– vind je motivatietips en gelijkgestemden, zodat je het jaar fit & fabulous kunt beginnen.

Laatste nieuws