Recept: Pasta met zalm van Kristel van Eijk

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenpri...

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinses aan de slag kunt. Deze week: de gegrilde zalm tagliatelle van WNL presentatrice Kristel van Eijk!

Ingrediënten

Voor 4 personen

– 400 g tagliatelle
– 3 stengels bosui
– 250 g zalmfilet
– 4 el olijfolie
– 1 el witte wijnazijn
– 200 ml creme fraîche
– snufje peper en zout

Keukengerei:

– Grillpan
– Koekenpan

Bereiding

Breng water met een beetje olijfolie en zout aan de kook. Snijd dan de bosui in dunne ringetjes en de zalmfilet in reepjes. Bereid de tagliatelle volgens de verpakking en verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in de grill- en koekenpan. Bak de zalmreepjes in de grillpan aan beide kanten 3 minuten totdat ze licht verkleuren. Laat de bosuitjes ondertussen 1 minuutje fruiten in de koekenpan en voeg daarna de creme fraîche, 1 eetlepel olijfolie en de witte wijnazijn toe. Laat dit mengsel 3 minuten staan op laag vuur en giet ondertussen de tagliatelle af. Voeg er daarna een scheutje olijfolie aan toe zodat de tagliatelle niet blijft plakken. Schep de saus door de pasta en voeg naar smaak wat peper en zout toe. Serveer de pasta in diepe borden en leg de gegrilde zalmreepjes op de tagliatelle. 

Bon appétit!

 

Laatste nieuws