Recept: Pasta met zalm en pesto van singer/songwriter Charlene Meulenberg

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenpri...

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinses aan de slag kunt. Deze week: de pasta met zalm en pesto van singer/songwriter van Charlene Meulenberg.

Ingrediënten

Voor 4 personen

– 300 g spaghettini
– 400 g wilde roze zalm (blik)
– 1 ui
– 1 courgette
– 2 el olijfolie
– 2 el pesto
– 200 g crème fraîche
– 100 ml kraanwater
– 
300 g extra fijne tuinerwten (pak, diepvries)

Bereiding

Kook de spaghettini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ondertussen de zalm uitlekken en verwijder het vel en de graten. Verdeel de vis in stukken. Snipper de ui. Snijd de courgette in halve plakken. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de courgette toe en bak 3 min. mee. Voeg de pesto, crème fraîche en het water toe. Roer glad en breng tegen de kook. Draai het vuur laag en schep de zalm en de bevroren erwten erdoor. Verwarm 5-6 min. op laag vuur tot de erwten beetgaar zijn. Giet de spaghettini af en schep door de saus. Verdeel de pasta over diepe borden.

Bon appétit!

Lees ook: Recept Spaghetti bolognese van Ellen Hoog

Beeld: Sanoma

Laatste nieuws