Recept: kikkererwtensalade met venkel en olijven

Aan de slag!

De hele maand januari kun je profiteren van de 'Feelgood Fitness met Grazia x Fajah' challenge. Vier weken lang deelt Fajah elke week een voedingsschema en exclusieve trainingsvideo's hier op Grazia.nl. Vandaag een recept:​​​​ kikkererwtensalade met venkel en olijven.

Benodigdheden:

40 gr gedroogde kikkererwten (zelf koken is natuurlijk het lekkerst, uit blik kan ook)
25 gr rucola
65 gr venkelknol in dunne reepjes (boven- en onderkant eraf)
Scheutje extra vergine olijfolie
Citroensap naar smaak
12,5 gr walnoten
Zout en peper

Voor de dressing:
½ el vergine olijfolie
½ el ciderazijn
¼ tl mosterd
Puntje knoflook
¼ kleine ui
20 gr olijven zonder pit
¼ tl tijmblaadjes

Aan de slag!

1. Giet de geweekte kikkererwten af en doe ze in een pan met ruim koud water en breng ze aan de kook, laat dit ongeveer 1 á 2 uur sudderen tot ze gaar zijn
2. Snijd de venkelknol in dunne reepjes, hak de walnoten grof, snipper de ui en pers de knoflook uit
3. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en voeg peper en zout naar smaak toe
4. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet, doe ze hierna terug in de hete pan en roer de dressing erdoor, laat dit vervolgens helemaal afkoelen
5. Verdeel de rucola over een bord en schep de kikkererwten over de rucola
6. Meng de venkel met wat extra vergine olie en een kneepje citroensap en voeg dit toe aan de salade
7. Bestrooi de salade met walnoten en breng op smaak met peper en zout

Geniet!

In onze speciale Facebook-groep -die vind je HIER– vind je motivatietips en gelijkgestemden, zodat je het jaar fit & fabulous kunt beginnen.

Laatste nieuws