Recept: de hutspot van Evelien de Bruijn

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenpri...

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinses aan de slag kunt. Deze week: de hutspot van presentatrice Evelien de Bruijn .

Ingrediënten

Voor 4 personen:

1 kg kruimige aardappelen

-1 kg hutspotgroenten (panklaar)

-400 g vegetarische rookworsten (schaal à 200 g)

-3 sjalotjes

-25 g boter

-3 el dijonmosterd

-150 ml kruidenbouillon (van tablet)

-50 ml melk

Keukengerei:

– Pureestamper

Bereiden

Snijden en verwarmen

Begin met de aardappelen in stukjes te snijden. Doe ze vervolgens in de pan en laat ze samen met de hutspotgroenten koken. Verwarm daarna de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijdt de ui in snippers en meng het met de boter. Roer het goedje vervolgens met de mosterd en kruidenbouillon en laat het verwarmen.

Serveren

Nu verwarm je ook de melk. Giet de aardappels af en stamp ze daarna grof. Schenk de melk erbij en roer het net zo lang tot het een fijne puree is geworden. Als je er extra smaak aan wilt geven, dan kan je er een vleugje zout of peper bij doen. Pak nu de borden en serveer het gerecht met de mosterdjus en de worst.

Voilà, eet smakelijk!

 

Laatste nieuws