Recept: Het broodje kip van Lobke Berkhout

Deze week delen we maar liefst drie eetdagboeken van BN’ers in Grazia. Vandaag deelt Dolshe Gulsen haar favoriete recept...

Deze week delen we maar liefst drie eetdagboeken van BN’ers in Grazia. Vandaag deelt Dolshe Gulsen haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinses aan de slag kunt. Deze week: het broodje kip met advocado en ceasar dressing (vier broodjes) van Lobke Berkhout, zeilster en vijfvoudig wereldkampioen.

Ingrediënten:

Kip:
– 2 biologische kipfilets
– 1 tl komijn
– 1/2 tl cayennepeper
– 1 tl koriander
– 1 tl oregano
– snuf zout

Caesar dressing:
– 2 kleine eierdooiers
– 2 theelepels Dijon mosterd
– 3 ansjovisfilets
– 1 teentjes knoflook, geperst
– 2 theelepels citroensap
– 25 gr Parmezaanse kaas (grof geraspt)
– 1½ dl plantaardige olie
– Eventueel wat ongezoete, ongeslagen slagroom

Verder:
– Plakjes rode ui
– 4 broodjes
– Paar blaadjes sla
– Plakjes tomaat

Bereiding:

Leg de kipfilet op een plank. Dek af met een velletje plastic folie en sla de kipfilet plat met bijvoorbeeld een deegroller. Halveer de kipfilet. Herhaal met de tweede kipfilet. Meng de kruiden met elkaar en bestrooi de kipfilets met de kruiden. Verwarm een grillpan en smeer in met een klein beetje olijfolie. Bak de kipfilets aan beide kanten bruin en gaar.

Maak ondertussen de caesar dressing. Mix de eierdooier, mosterd, ansjovis, knoflook, citroensap en parmezaanse kaas in de keukenmachine tot een homogene massa. Voeg de plantaardige olie langzaam toe terwijl de machine draait. Voeg vervolgens een beetje slagroom toe en maak zonodig op smaak met vers gemalen peper, zout en citroensap. Bewaar de saus tot gebruik afgedekt in de koeling.

Snijd de twee broodjes open. Beleg met wat sla, rode ui en tomaat en leg er een stukje kip op. Tot slot een beetje caesar dressing en smullen maar!

Laatste nieuws