Recept: De zwarte tagliatelle van designer Lily Houben

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenpri...

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinses aan de slag kunt. Deze week: de zwarte tagliatelle van designer Lily Houben.

Ingrediënten

– 300 gram zwarte tagliatelle
– 3 el olijfolie
– 1 teen knoflook
– 500 gram calamaris
– 1 bakje cocktailgarnalen
– 3 eetlepels sambuca
– 125 ml slagroom
– 1 bakje verse peterselie 
– 1 rode peper

Bereiding

Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook op laag vuur goudbruin. Dep de calamaris goed droog, doe ze met de cocktailgarnalen bij de knoflook en bak ze al omscheppend mee. Draai het vuur hoog, schenk 2 eetlepels sambuca en de helft van het citroensap erbij en laat het 1-2 minuten op hoog vuur al omscheppend meekoken. Breng intussen in een aparte pan de slagroom aan de kook met de rest van het citroensap en 1 eetlepel sambuca. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer de tagliatelle met de zeevruchten, bestrooi met de peterselie en de rode peper en serveer de roomsaus erbij.

Bon appétit!

Lees ook: Recept: De viskoekjes van Coosje Smid

Beeld: Istockphoto

Laatste nieuws